Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся з Генеральним Секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Під час зустрічі Голова Парламенту подякував за сталу підтримку Альянсом територіальної цілісності та суверенітету України і наголосив на готовності до поглиблення відносин Україна-НАТО.

«Співпраця з Альянсом є частиною нашої політичної програми і нашого внутрішнього бачення розвитку відносин між Україною та НАТО. Верховна Рада до цього готова, і я впевнений, що багато інших наших колег і в МЗС, і в інших установах також розуміють важливість та принциповість таких відносин. Євроатлантичні прагнення України залишаються незмінними», – зазначив Дмитро Разумков.

Голова Парламенту також наголосив, що сьогодні Україна як ніколи потребує реформ. «Об’єднані вертикалі влади як одна команда працюють над єдиним результатом. І важливою частиною цього результату має стати членство України в НАТО», – підкреслив він.

Дмитро Разумков також висловив сподівання на продовження технічної, навчальної та іншої підтримки, яку сьогодні Альянс надає Україні. «Мова не лише про безпеку, але і про значну гуманітарну допомогу», – зазначив Голова Верховної Ради.

На завершення зустрічі Голова Парламенту запевнив Генерального Секретаря, що одним із головних пріоритетів України є перехід до стандартів НАТО і членство в Альянсі.

Своєю чергою Єнс Столтенберг зазначив, що має оптимістичні погляди на майбутнє України.