17 жовтня, відбулась Всеукраїнська селекторна нарада під керівництвом Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука. До питань порядку денного наради увійшла підготовка регіонів до старту опалювального сезону, моделювання мережі публічних сервісів та послуг, перегляд перспективних планів формування територій громад областей, оптимізація структурних підрозділів райдержадміністрацій та граничної чисельності таких підрозділів.

У вінницькій студії селекторного зв’язку  були присутні голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський, заступники голови облдержадміністрації Ігор Івасюк та Олександр Крученюк, а також керівники департаментів та служб облдержадміністрації, до компетенції яких входять порушені в ході селекторної наради питання.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук розпочав нараду із заклику не просто сфокусувати увагу регіонів на питаннях, які будуть озвучені, а й прискорити виконання цих спільних і важливих для областей та Уряду завдань.

«Окреслене коло питань стосується переважно організаційних моментів того, як Уряд бачить майбутній розвиток країни», – повідомив на початку засідання Олексій Гончарук.  Перш за все, на думку Прем’єр-міністра, необхідно сконцентруватися на актуалізації перспективних планів формування територій громад областей, аби досягти стовідсоткового покриття території України об’єднаними територіальними громадами.

У свою чергу, Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет коротко характеризував узагальнені підсумки функціонального аналізу роботи райдержадміністрацій та озвучив відповідні висновки.

«Ми виявили чимало функцій, які можна і треба централізовувати, але поки що цьому заважає відсутність належної законодавчої бази», – зазначив Дмитро Дубілет.

За підсумками селекторної, Владислав Скальський провів нараду з присутніми керівниками департаментів і служб області та дав відповідні доручення, що стосувались озвученої проблематики.