До Дня захисника України Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив у кулуарах Парламенту виставку музейного проекту «Український Схід», створеного Національним музеєм історії України у Другій світовій війні.

«День захисника – це свято з гірким присмаком. Сьогодні Верховна Рада хвилиною мовчання вшанувала тих, хто віддав своє життя за збереження територіальної цілісності й незалежності нашої держави», – зазначив Голова Парламенту під час відкриття виставки.

Дмитро Разумков зауважив, що сьогодні у Верховній Раді представлена лише частина цієї експозиції. «Вона набагато красномовніша за будь-які слова», – підкреслив він.

«Схід завжди буде українським. Я впевнений, що такими кроками, нехай і малими, але ми доносимо свою позицію партнерам і громадянам держави, і нагадуємо всім, що насправді відбувається на Сході», – наголосив Голова Верховної Ради України.

 

 

Довідково:

У кулуарах Парламенту розміщено світлини, які у найгарячіших точках зафіксували фотографи О. Клименко, Р. Боровик, А. Степанов, М. Дондюк, Р. Канюка, Є. Лукацький та П. Нетьосов. На фото – захисники України: кадрові військовики, вчорашні студенти, науковці, робітники, службовці, фермери, бізнесмени, діячі мистецтва, – ті, хто взяв до рук зброю і обороняє державу.