Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся із керівниками делегацій вищих органів аудиту Азербайджанської Республіки, Грузії, Республіки Білорусь та Республіки Вірменія. Учасники зустрічі обмінялися думками щодо важливості місії аудиторських структур у частині контролю за використанням бюджетних коштів.
 
Голова Парламенту зазначив, що відносини з аудиторськими офісами завжди залишатимуться дружніми, відкритими і конструктивними. Він також підкреслив, що Рахункова палата України є головним механізмом контролю у державі. 
 
«Дуже важливо тримати руку на пульсі. Ми сподіваємось, що Рахункова палата України не підведе ні Верховну Раду, ні громадян нашої держави», - зазначив Дмитро Разумков. 
 
Окрім того, Голова наголосив, що на етапі підготовки Державного бюджету на 2020 рік роль Рахункової палати є ключовою. За його словами, позитивні ініціативи з боку Палати будуть підтримані і впроваджені. 
 
Своєю чергою, Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан підкреслив, що Рахункова палата – це надійний тил і партнер Верховної Ради у процесі бюджетного планування.
 
Голова Комітету з питань бюджету Юрій Арістов наголосив, що старі погляди на формування бюджету та використання державних коштів залишаться у минулому. 
 
«Ми будемо будувати бюджетні процеси із урахуванням прогресивних підходів та інновацій, що реалізовуються в розвинутих країнах», - сказав він.
 
У той же час, директор програми GIZ GmbH Належне Врядування Томас Маєр наголосив на необхідності тісної співпраці між рахунковими палатами у сферах, що мають важливе значення для розвитку економіки, зокрема, у сфері енергоефективності, приватному секторі і керуванні державою.