Сьогодні, 11 жовтня, у приміщенні обласної державної адміністрації відбулось урочисте нагородження переможців І регіонального конкурсу «Туристичний олімп – 2019».

Лідерів у галузі туризму привітав голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський, підкресливши: «Туризм – це феномен ХХІ ст., адже все більша частка економіки генерується саме завдяки цій галузі. Також це найшвидший спосіб конвертації коштів до економіки територій. У першу чергу, я хотів би привітати вас із Всесвітнім днем туризму, який ми відзначали два тижні тому. Варто сказати, що туризм – це досить цікавий процес, адже ті люди, які працюють у цій галузі, є справжніми фанатами цієї справи. Сьогодні туризм все більше стає саме індустрією емоцій. Це ті емоції, які народжуються під час дотику до історичних пам’яток, а також емоції, які народжуються при дотику до чиєїсь культури. Емоції, які абсолютно природньо виникають при знайомстві з новою гастрокультурою, а також при відродженні власної, яка була забутою протягом багатьох років. Дуже важливо, щоб Вінниччина у своїй туристичній галузі була готова перевершувати ті очікування, які є у шукачів емоцій».

Під час зустрічі Владислав Скальський також підкреслив, що розвиток туризму є особливо важливим для самоідентифікації різних поколінь українців. Вітаючи присутніх, очільник області також зазначив: «На Вінниччині дуже багато історичних пам’яток, неповторних краєвидів і таких місць, які варті того, щоб їх побачити. Індустрія повинна забезпечувати цивілізований сервіс європейського рівня для того, щоб люди, які приїжджатимуть до нашого краю, відчували безпеку, комфорт та гостинність вінничан. Я щиро вітаю вас із перемогою та сподіваюся, що ви в жодному разі не зупинитеся на досягнутому. Ви повинні слугувати орієнтиром для інших учасників цієї індустрії, які мають рівнятися на вас. Особливо важливо, щоб загальний рівень повсякчас підвищувався і не сприймав неякісного підходу. Я впевнений у тому, що споживач туристичних послуг зробить свій вибір та буде орієнтуватися на тих, хто надає якісні послуги, неповторні емоції. Тільки за такої умови ті люди, які вже побували на Вінниччині, рекомендуватимуть іншим відвідати наш край, який є дуже багатим на враження».

Нагадаємо, що проведення регіонального конкурсу мало на меті відзначення лідерів галузі туризму, які застосовують новітні підходи в обслуговуванні та підвищують позитивний туристичний імідж регіону на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Під час урочистостей голова облдержадміністрації Владислав Скальський спільно із директором Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимиром Мережком вручили дипломи 12 переможцям в 11 номінаціях.

Загалом, у відбіркових етапах взяли участь 40 конкурсантів, серед яких: представники туристичних підприємств, закладів харчування та розміщення туристів, музеї, туристичні локації, а також фахівці галузі.

Учасники зустрічі отримали нагороди у таких номінаціях як:

- «Кращий туристичний оператор з внутрішнього та в’їзного туризму»;

 - «Кращий туристичний оператор з виїзного туризму»;

 - «Кращий готель»

 - «Кращий заклад харчування»;

 - «Кращий музей»;

 - «Краща садиба зеленого туризму»;

 - «Кращий хостел»;

 - «Краща база відпочинку»;

 - «Кращий санаторій»;

 - «Кращий працівник року сфери туризму»;

 - «Кращий навчальний заклад, що готує фахівців сфери туризму»;

 - «Краща туристична локація».

У номінації «Кращий музей» конкурсантів відзначили окремо як на місцевому, так і на обласному рівні.