Завдання нового Уряду — реалізувати такі реформи, щоб Україна була першою країною, яка спадає на думку іноземним інвесторам. Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на зустрічі з Міністром закордонних справ Королівства Нідерланди Стефом Блоком.

«Як глава Уряду хочу дати чіткі сигнали міжнародним друзям і партнерам: наша команда продовжить курс європейської та євроатлантичної інтеграції. Ми зробимо усе можливе, щоб Україна перестала асоціюватися з корупцією та олігархами», — додав Олексій Гончарук.

Прем’єр-міністр зазначив, що на порядку денному Уряду в контексті реформ — велика приватизація, вільний обіг сільськогосподарських земель, демонополізація енергетичної сфери та інфраструктури. Він також наголосив на важливості проведення державою судової реформи. 

Глава Уряду закцентував увагу на важливості співпраці України з Міжнародним валютним фондом, з яким нині ведуться перемовини щодо нової 3-річної програми: «Ці аспекти є ключовими в зміцненні української економіки та формуванні інвестиційної привабливості держави». 

Стефан Блок у відповідь сказав, що після зустрічі з представниками низки нідерландських компаній в Україні зробив висновок, що завдяки розпочатим урядовим реформам бізнес отримав чудову нагоду для розвитку.

«Ми також вітаємо підписання на осінніх зборах МВФ у жовтні Меморандуму про взаєморозуміння щодо технічного співробітництва Міністерств фінансів Нідерландів та України. Розраховуємо на співпрацю у банківській сфері, сфері управління водними ресурсами, а також у запровадженні в Україні так званих Smart Cities», — сказав Прем’єр-міністр.