На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський під час робочої поїздки до Гайсинського району, де він відвідав військову частину А1619. Крім того очільник області поспілкувався з командиром частини і строковиками, які наразі там несуть службу.

В ході знайомства з об’єктами військової частини Владислав Скальський особисто оглянув казарми, де проживають військові, а також поспілкувався з військовослужбовцями, які несуть службу і привітав з прийдешнім святом - Днем захисника України: «Вітаю всіх вас з прийдешнім святом - Днем захисника України. Хочу побажати, щоб наша країна більше ніколи не брала участь у війнах. Але коли вже це сталося і нам потрібно захищати нашу Батьківщину, бажаю щоб ви завжди робили це з честю, самовіддано і завжди відчували нашу підтримку. А ми в свою чергу робитимемо все, аби ви були впевнені, що робите свою роботу не дарма і маєте міцний тил».

Коментуючи стан справ, що стосуються військової частини заступник начальника штаба частини Олексій Вельгус розповів: «Наразі на території частини будується 4 казарми поліпшеного типу для контрактників. Кожна розрахована на 125 чоловік. Всі казарми будуть з їдальнями для військових та санвузлами на кожну кімнату, які розраховані на 5 чоловік. Також, закладено фундамент для побудови службового житла для офіцерів. Це будуть 4-поверхові будинки, загальна кількість квартир – 54. Будуються ці об’єкти за рахунок коштів міністерства оборони. Відповідно проекту, казарми мають бути завершені до кінця 2020 року. Наразі капітального ремонту потребує дах клубу військової частини, за попередніми підрахунками вартість робіт складає 3,5 млн грн».

Також на території частини тривають роботи із будівництва Алеї Слави за рахунок коштів обласного бюджету. Наразі ведуться роботи із укладання покриття доріжок, а в подальшому будуть облаштовані клумби та зелені зони.

Коментуючи свої враження від знайомства з військовою частино А1619 Владислав Скальський зазначив: «Ми приїхали в цю військову частину, аби пересвідчитись яким чином використовуються кошти обласного бюджету, як розставлено пріоритети і чи дійсно вони відповідають потребам наших військових. Наразі військовослужбовці з цієї частини знаходяться в зоні проведення операції об’єднаних сил і повернуться, орієнтовно, наприкінці весни 2020 року. До того часу необхідно підготувати дану частину для їх подальшого комфортного несення служби. Для цього необхідно забезпечити нормальні господарські потреби: від ремонту санвузлів до капітального ремонту приміщень. Територія частини понад 16 га і наразі тут ведеться будівництво 3 об’єктів. Є потреба в терміновому ремонті покрівель старих будівель, які капітально не ремонтувались з часів створення цієї частини у 80-х роках. Тому найголовніше розробити перспективний план розвитку частини, визначити пріоритети і поступово, крок за кроком, її розвивати. Одним з таких пріоритетів є термомодернізація казарм, що в подальшому дасть змогу економити кошти на їх утриманні. Обласна влада щорічно інвестує у виконання тих, чи інших робіт на території частини. Так, для виконання заходів оборонно-правоохоронної програми у 2019 році виділено з обласного бюджету 1 млн 860 тис грн».

Очільник облдержадміністрації зауважив, що з початку своєї роботи на посаді голови ОДА вже відвідав декілька військових об’єктів, адже пріоритет №1 – забезпечення безпеки і обороноздатності нашої країни. Крім того, Вінниччина є дуже важливим регіоном з огляду на те, що має кордон з іншою державою. А систематична робота в напрямку забезпечення безпеки і обороноздатності, за словами Владислава Скальського, додасть впевненості жителям нашої області в тому, що вони під надійною охороною.

На завершення зустрічі із командуванням військової частини голова ОДА наголосив, що готовий розглядати всі ініціативи і проєкти, які спрямовані на поліпшення умов перебування військових та розбудови інфраструктури частини.