Президент України Володимир Зеленський відвідав виставку «Зброя та безпека», яка триває у Києві, та ознайомився з новітніми розробками військової техніки, озброєння й обладнання.

Зокрема, Глава держави оглянув мобільний комплекс «Нептун», представлений Державним підприємством «ДККБ «Луч» (входить до складу Держконцерну «Укроборонпром»). «Нептун» – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів.

ДП «ДККБ «Луч» також презентувало протитанкові ракетні комплекси «Стугна-П» і «Корсар», перевізний протитанковий ракетний комплекс «Бар’єр» та переносний протитанковий ракетний комплекс «Скіф».

Президент оглянув стенд Державного підприємства НВК «Іскра», що також входить у ДК «Укроборонпром». Зокрема, Глава держави ознайомився з мобільним оглядовим 3D-радіолокатором, призначеним для виявлення цілей, що летять на низьких, середніх і великих висотах.

Крім того, Володимир Зеленський відвідав експозиції Державного науково-дослідного інституту МВС України та Військового інституту телекомунікацій та інформатизації.

На стенді ТОВ «Українська бронетехніка» Президент оглянув спеціалізовані автомобілі «ВАРТА» і «НОВАТОР», а також авто для перевезення поранених.

Також Глава держави ознайомився з експозиціями компанії «НВО «Практика» та оглянув обладнання розроблених нею БТР «Козак» та «Отаман».

Крім того, Президент ознайомився з розробками міжнародної компанії Hikvіsion, яка виробляє засоби та системи відеоспостереження. У 2016 році у тісній співпраці з цією компанією було запущено проект «Безпечне місто Київ».

Також Президент оглянув безпілотні літальні апарати, вироблені турецькою компанією BAYKAR Defense and Technologies. 

На експозиції ТОВ «Ібіс» Глава держави ознайомився з пістолетами Glock, Kimber і Ganik, ножами та набоями.

Володимир Зеленський оглянув вертольоти Мі-8 МСБ та Мі-2 МСБ компанії «Мотор-Січ», а також гелікоптер Airbus, який придбано у Франції для потреб Національної поліції, Держслужби України з надзвичайних ситуацій, Держприкордонслужби та Національної гвардії.

«У нас повинна бути ще потужніша армія. Ми поважаємо наших військових, дуже радіємо новаторським винаходам українців, конструкторських бюро. Треба бути дуже потужними, щоб армія була справді високого рівня», – сказав Президент у коментарі ЗМІ.