2 жовтня, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні схвалив низку важливих рішень.

Зокрема, Уряд відклав до 1 січня 2020 року застосування штрафів для власників нерозмитнених автомобілів на іноземній реєстрації.

Крім того, Кабінет Міністрів створив низку територіальних підрозділів Державної митної служби та запровадив пілотний проект для цифровізації направлення процесу доручень щодо проведення митних оглядів товарів, транспорту. Відтепер це буде робитись в електронному вигляді, що зменшить кількість безпідставних  затримок в оглядах, зменшить корупційну складову та зайві витрати для бізнесу. Усе можна буде відстежити в режимі он-лайн.

Уряд також прийняв рішення, що відтепер держава бере на себе фінансування підготовки збірної команди України та її участі в міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених» у рамках програми реабілітації та підтримки ветеранів.

Крім того, Уряд схвалив постанову, за якою майно боржників буде продаватися через електронні аукціони «Прозоро.Продажі». Постанова дозволить збільшити ціну продажу майна боржників, включаючи майно неплатоспроможних банків, а також усунути зловживання, коли таке майно продавалося «своїм» за заниженою ціною.

Також Кабінет Міністрів України схвалив низку кадрових призначень.

У Міністерство культури, молоді та спорту призначено:

Максимчука Анатолія Олександровича – першим заступником Міністра;

Подоляк Ірину Ігорівну – заступником Міністра;

Шуміліна Володимира Олександровича – заступником Міністра.

У Міністерство оборони:

Марценюка Олексія Еразмовича – заступником Міністра;

Фролову Аліну Євгеніївну – заступником Міністра.

Водночас Уряд звільнив Кузьо Миколу Степановича з посади заступника Міністра екології та природних ресурсів з питань європейської інтеграції.

Також Кабінет Міністрів прийняв рішення про звільнення Лазебної Марини Володимирівни – з посади Голови Державної соціальної служби.

Два звільнення у Державному агентстві з питань кіно:  

Неретіна Сергія Миколайовича – з посади першого заступника Голови;

Недзельського Сергія Петровича – з посади заступника Голови.

Окрім цього, прийнято рішення про тимчасове покладення виконання обов’язків Голови Державного агентства автомобільних доріг України на Федоренка Олега Володимировича та  Голови Державного агентства України з питань кіно – на Шевчук Юлію Іванівну.