Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час зустрічі у понеділок з Віце-президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Аланом Пію подякував за співпрацю з Україною та висловив упевненість, що це партнерство і надалі залишиться таким же конструктивним та взаємовигідним.  «Нам дуже важливо отримувати підтримку фінансового, політичного та економічного плану, - зазначив він. – Сподіваюсь, що і у подальшому ми матимемо гарні взаємовідносини».

Дмитро Разумков підкреслив важливу роль Банку, який «є одним з ключових міжнародних інвесторів, що допомагають нашій державі» та  наголосив на важливості надання допомоги з боку європейських інституцій.

Для збільшення обсягу інвестицій в Україну необхідно повернути довіру між бізнесом та владою, а також напрацювати певну законодавчу базу, підкреслив Голова Українського парламенту. «У нас дуже амбітні плани, сподіваємось, що темпи зростання економіки складатимуть 5-7%», - зазначив він і повідомив про готовий проект бюджету на 2020 рік, в якому «закладено базовий сценарій зростання економіки».

Зважаючи на те, що Банк ЄБРР бере участь у багатьох інфраструктурних проектах, Дмитро Разумков висловив сподівання, що ухвалення закону про концесії, який вже розглянуто у першому читанні, дозволить створити «додаткове вікно можливостей».

Голова Верховної Ради також повідомив про значне зростання рівня довіри до парламенту після декількох тижнів напруженої роботи. Згідно з результатами останніх соціологічних опитувань, цей показник складає 39%, що у десять разів вище за рівень довіри до попереднього парламенту. «Добре розуміємо, що це у певній мірі кредит довіри, наданий українським суспільством для проведення реформ», - підкреслив Дмитро Разумков.

На переконання Голови Парламенту, для того, щоб інвестори отримали гарантії захисту, слід продовжити судову реформу, реформу правоохоронних органів, змінити систему фіскальних відносин, зробити прогнозованими правила для бізнесу тощо.

Дмитро Разумков зазначив, що зараз в Україні склалася унікальна ситуація - є консолідація різних вертикалей влади: і Президента України, і Кабінету міністрів України, і Верховної Ради, розробляються механізми та довгострокові плани бізнесу і Уряду. «Україна буде більш прогнозованою і стабільною державою для інвестицій», - підкреслив він. 

Голова Парламенту також поінформував Віце-президента ЄБРР про кроки у напрямку подальшої приватизації державних підприємств, у тому числі –  відкриття ринку землі, підкресливши, що «перед Україною стоять великі перспективи і великі можливості».

Своєю чергою, Алан Пію зазначив, що Банк продовжить співпрацю з Україною – особливо враховуючи бажання нової влади швидко і ефективно проводити реформи. Це стосується довгострокових інфраструктурних проектів, пов’язаних з компанією «Нафтогаз», «Укренерго», будування доріг у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях, метро у Харкові, Дніпрі, багатьох об’єктів на сході України, у Маріуполі тощо.