Голова Верховної Ради Дмитро Разумков взяв участь у 16-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), яка цьогоріч мала тему «Щастя зараз: підходи для світу в кризу».

Виступаючи на панелі «Нове політичне обличчя України», Дмитро Разумков наголосив, що новостворений парламент прийшов до влади не заради власної користі чи збагачення: дорогу новим обличчям дав запит з боку суспільства.

«Необхідно було привести нових людей у політику…Цілі, які ми перед собою ставимо, - зробити інституційні зміни у державі. Стара система вже не працює. Ми сьогодні готові змінювати, готові змінюватись і готові чути. Це дуже важливо!», - підкреслив Голова українського парламенту.

В той же час, він відзначив, що наразі перед владою і суспільством стоять такі виклики як дві війни: війна на фронті та війна з корупцією.

«На жаль, це ті ключові проблеми, з якими протягом багатьох років боряться або роблять вигляд, що боряться, українські можновладці», - констатував Дмитро Разумков.

Нинішній склад парламенту вже зараз демонструє високу ефективність в роботі - завдяки тому, що вдається вибудовувати консолідовану спільну позицію всіх політичних сил, які у ньому представлені, зазначив Дмитро Разумков. Це дає швидкий позитивний результат.

До прикладу виступаючий навів історію питання про зняття депутатської недоторканності.

«23 роки обіцяли зняти. І ввесь період знаходили аргументи, чому цього не можна робити. Нинішній парламент скасував недоторканність за два дні! Ми це обіцяли - ми це зробили», -  нагадав Голова Верховної Ради.  

Він подякував парламентаріям за підтримку:

«Хочу подякувати всім, хто за це проголосував,- так само, як за багато інших речей, які сьогодні Верховна Рада ІХ скликання робить на користь держави! Я впевнений, що цей парламент вже увійшов в історію тим, що зняв недоторканність», - переконаний Дмитро Разумков.

«В Україні протягом багатьох років за щастя вважалося стати політиком чи отримати депутатський мандат. Адже це відкривало шлях до успішного заможного життя. Але проблема полягала в тому, що щастя наставало лише для невеликого кола людей. В той же час забирало щастя у великої держави…Головне завдання, яке нині ставлю я та новообраний парламент для себе - зробити так, щоб Україна була щасливою. Щоб ми і наші діти могли чесно сказати: ми живемо у щасливій державі!», - наголосив Голова Верховної Ради.