Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся з заступником Помічника Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джорджем Кентом.

На початку зустрічі Голова Парламенту подякував Сполученим Штатам Америки за те, що вони завжди були і залишаються сталим другом України. Він також висловив вдячність за підтримку України у захисті територіальної цілісності, боротьбі за незалежність, за багаторічну стратегічну співпрацю, за допомогу у реформуванні багатьох сфер, починаючи з боротьби з корупцією.

За словами Голови Верховної Ради, корупція є однією з ключових проблем – «нарівні з війною на сході та окупацією Криму». «Корупція – це хвороба, з якою ми боремося, і сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо подолати цю проблему та відчути суттєві зміни», - зазначив Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради також подякував за підтримку на міжнародній арені у просуванні інтересів України як в Європі, так і в усьому світі. Він висловив сподівання, що і в подальшому зберігатимуться конструктивні відносини між Україною та Сполученими Штатами Америки, а майбутня зустріч президентів США і України дасть новий поштовх до ефективної співпраці.

Коментуючи  швидкість роботи Парламенту України, Дмитро Разумков підкреслив, що робота Верховної Ради ще й дуже ефективна. «За більшість запропонованих законів, у тому числі за визначені Президентом України як невідкладні, різні політичні сили голосують консолідовано», - зазначив він і підкреслив, що «для забезпечення проведення реформ конструктивної співпраці буде більше, ніж політичної доцільності». Торкаючись питання щодо запровадження ринку землі, Голова Парламенту зауважив, що у першу чергу необхідно захистити інтереси приватного власника та інтереси держави, а також уніфікувати реєстри.

Джордж Кент висловив позитивне ставлення до швидкості проведення реформ в Україні, зокрема, у законодавчій частині, водночас застеріг від процедурних порушень та наголосив на важливості запровадження ефективного нагляду за діяльністю державних інституцій у різних сферах. «Ви дуже активно рухаєтеся уперед, - сказав він. – І наша обіцянка - підтримувати Україну і реформи, тому що хочемо, щоб Україна стала успішною країною».

Заступник Помічника Державного секретаря США запевнив у подальшій підтримці України, зокрема, у реформуванні системи юстиції і правосуддя, системи безпеки, інформації та енергетики. «Це не лише обіцянка Адміністрації Президента і Конгресу США, а й реальна грошова допомога обсягом 3 млрд. дол.», - підкреслив він.

У зустрічі також взяли участь Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор та Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко.