Сьогодні, 13 вересня, у м. Вінниця розпочав роботу VІІ Міжнародний інвестиційний форум “Вінниччина – бізнес в центрі України”.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій та Вінницький міський голова Сергій Моргунов поспілкувалися з представниками преси з нагоди відкриття Форуму.

Під час брифінгу посадовці відповіли на запитання журналістів щодо  особливостей цьогорічного проведення заходу та анонсували декілька цікавинок. Відтак, голова облдержадміністрації повідомив, що цього ж дня заплановано закладання символічної капсули для початку будівництва майбутнього заводу компанії «HEAD», що відбудеться за участі виконавчого віце-президента, директора з виробничих питань компанії «HEAD» Геральда Скробанека.

«Вже кілька років поспіль Форум носить неформальну назву «Подільський Давос». Його основна мета – створити інформаційний майданчик для спілкування, нетворкінгу, публічних обговорень, та обміну досвідом представників бізнесу, влади і громадськості задля створення передумов до залучення інвестицій у Вінницьку область»,  – зазначив Валерій Коровій. Він зауважив, що традиційним також є і проведення форуму напередодні Дня міста Вінниці.

Під час брифінгу очільник області висловив переконання, що інвестиційний  Форум дасть потужний поштовх для розвитку інвестиційного потенціалу області. 

Відповідаючи на питання журналістів, Віницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що м. Вінниця за підсумками подібних форумів має реальні та цілком коректні результати у вигляді створення нових робочих місць, відкриття потужних заводів, розвитку інфраструктури і підвищення інвестиційної привабливості регіону в цілому.

«Створення комфортних умов для життя та ведення бізнесу – результат позитивної синергії зусиль влади, бізнесових кіл і громадськості, які зацікавлені в нарощуванні інвестиційного потенціалу нашого міста і регіону», – резюмував Сергій Моргунов.