Президент України Володимир Зеленський зустрівся з сенаторами США Рональдом Джонсоном і Крістофером Мерфі. 

Під час зустрічі Глава держави відзначив потужну підтримку України обома палатами Конгресу США. Він подякував сенаторам, які входять до Сенатського українського кокусу, за їхній особистий внесок у формування цієї підтримки.

«Хочу подякувати нашому стратегічному партнеру США за постійну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент також висловив вдячність американським законодавцям за їхню активну позицію щодо необхідності надання Україні подальшої безпекової допомоги, а також сподівання, що обсяги цієї допомоги збільшуватимуться.

Глава держави відзначив і послідовну політику санкцій США проти Росії, привернувши увагу до російської «паспортизації» громадян України на Донбасі та необхідності відповідного реагування.

Сторони обговорили співпрацю у сфері енергетичної безпеки, зокрема підкреслили важливість диверсифікації постачання в Україну енергоносіїв шляхом налагодження їхніх поставок зі США. Співрозмовники позитивно відзначили підписаний Меморандум між Україною, Польщею та США щодо постачання американського скрапленого газу.

Володимир Зеленський подякував американській стороні за послідовну протидію проекту «Північний потік – 2» та висловив сподівання на ухвалення Конгресом США рішення щодо санкцій проти компаній, які беруть у ньому участь.    

Також сторони обговорили питання реалізації реформ в Україні. Володимир Зеленський відзначив, зокрема, намір продовжити активні реформи у секторі безпеки та оборони України за стандартами НАТО.