Україна має креативну, патріотичну, небайдужу молодь, яка формуватиме майбутнє сильної і яскравої держави, попри всі виклики і проблеми. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з лауреатами Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді в розбудові України. Премія присуджується щороку 20 молодим людям віком до 35 років за особливі досягнення і реалізацію різних ініціатив, передусім на місцевому рівні. 

Разом із грошовою винагородою вручаються диплом і нагрудний знак. Цього року конкурс становив 8 людей на одне призове місце. Переможці – представники різних регіонів України. Це молоді спортсмени, активісти, правники, підприємці, промоутери українських товарів за кордоном, лікарі, ІТ-шники тощо. Всі вони ведуть активну громадську діяльність і долучають молодь до освітніх, виробничих, спортивних, громадських програм, направлених на підвищення рівня знань, умінь, захист прав тощо. Звертаючись до молодих людей, Глава Уряду наголосив, що активне громадянське суспільство – основа нашої держави. 

«Ми зустрічаємося в День Державного Прапора, напередодні Дня Незалежності – важливі дати в нашому житті, – сказав Володимир Гройсман. – У 2014 році наш прапор був під загрозою – у широкому сенсі цього слова. Але ми зберегли державність, і сьогодні у нас є можливість розвивати свій дім. В цьому процесі важлива роль особистості і особистостей. І те, що ми маємо креативну, патріотичну, небайдужу молодь, дає можливості отримати великі перспективи – попри всі загрози й виклики. Ми сильні, ми велика європейська країна».

Глава Уряду наголосив, що попереду багато роботи – в контексті розвитку економіки, культури, духовності, міжнародних відносин.

«Але є фундамент, на якому можна будувати сильну, яскраву, незалежну, унітарну країну. І молодь має відігравати тут ключову роль. Адже наше майбутнє починається вже завтра, – сказав Володимир Гройсман. – Хотів би закликати вас, молодих людей, йти далі, долучати своїх колег, близьких до ідей державотворення. Чим більше людей будуть активно йти у владу, тим більш динамічними будуть зміни. Хочу побажати всім нам успіху».