Сьогодні, 5 серпня, голова облдержадміністрації Валерій Коровій провів щотижневу апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів.

Очільник області заслухав інформацію керівників департаментів та служб області щодо основних напрямів життєдіяльності регіону.

Особливу увагу голова ОДА зосередив на основних показниках бюджетної галузі, перебігу жнивної кампанії, підготовці області до осінньо-зимового періоду, ремонту доріг та реконструкції  об’єктів соціальної та культурної сфери а також на питаннях медичного та соціального забезпечення.

Валерій Коровій наголосив, що за багатьма показниками соціально -економічного розвитку Вінницька область впевнено утримує першість в Україні: «Відтак, вал зерна проти минулорічних показників зріс на 30 %, роздрібний товарооборот  -  на 18,8%, динаміка приросту обсягів промислового виробництва збільшилась на 20%, що є найкращим  результатом в державі, приріст будівництва становить +2,3 рази. Індекс цін є найнижчим в Україні.

 Ці показники  -  свідчення того, що в області протягом кількох останніх років створена і працює певна система, яка дає реальну віддачу. Дуже важливо не втратити цю динаміку розвитку», – зазначив голова облдержадміністрації.

Щодо ситуації в бюджетній сфері області інформувала  заступник директора Департаменту фінансів ОДА Ірина Зубань: «За оперативними даними, за 7 місяців поточного року до обласного бюджету по доходах загального фонду надійшло 755,5 млн. грн., що становить 50,8% до плану на рік та100,9% до планових показників на 7 місяців. Порівняно із відповідним періодом минулого року надходження доходів місцевих бюджетів збільшилися на 121,5 млн. грн.. або майже на 19%. Зведений бюджет області виконаний на 114.4 % місячних призначень на 7 місяців та 61,2%  річних призначень».

Стабільно спостерігається стійка тенденція до зменшення в області захворюваності на інсульти та інфаркти. Дає свої результати системна робота в даному напрямі, зокрема, це позитивний результат реімбурсації, коли  люди постійно приймають необхідні ліки. На цьому акцентувала увагу заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Надія Марусяк. Вона також повідомила, що в області триває кампанія щеплень проти кору, особливу увагу при цьому медики приділяють особам, що були в контакті із хворими та дітям. Вакцини проти кору в медичних закладах  є достатньо.

Щодо проходження  жнив в області, то за інформацією директора Департаменту агропромислового розвитку екології  та природних ресурсів ОДА  Миколи Ткачука, Вінниччина сьогодні зібрала понад  2 млн. тонн ранніх зернових. Планується зібрати ще близько 300 тис. тонн, що перевершить минулорічний показник. Кукурудзи на зерно вінницькі аграрії прогнозують отримати близько 4-х млн. тонн: отже у підсумку область  очікує зібрати більш як 6 мільйонів тонн зернових культур.

Про те, як область готується до осінньо-зимового періоду доповів на нараді  директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Волков. Наразі область готова до опалювального сезону на 64% від запланованих робіт, що є добрим показником серед інших регіонів.

На засіданні також йшлося про об’єкти культурного призначення області зокрема  -  приміщення обласного театру ляльок та  Вінницького Академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського, де тривають ремонтно-реставраційні роботи.

  Підсумовуючи засідання, голова облдержадміністрації Валерій Коровій дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів за різними напрямками роботи.