Кабінет Міністрів України при формуванні проекту Державного бюджету на 2020 рік пропонуватиме збільшити обсяг фінансування дорожніх робіт до 75 млрд грн. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час ознайомлення з реконструкцією ділянки траси М-06 «Київ – Чоп». Ця ділянка – північний об’їзд м. Житомир довжиною 22,3 км. Вона входить до міжнародного транспортного коридору, але тривалий час мала так звану другу категорію – лише дві смуги і необхідність постійного ямкового ремонту. 

Рік тому план реконструкції дороги було затверджено. Фінансування забезпечили міжнародні партнери – Європейський інвестиційний банк і Європейський банк реконструкції і розвитку. За планом у червні 2020 року тут має проходити фактично нова дорога – 4 смуги, 4 дворівневі розв'язки, 3 залізничні переходи. Покриття – цементобетон, який виготовляється в Україні. Після здачі ділянки в експлуатацію тут ще два роки ретельно перевірятимуть стан полотна.

Коментуючи хід реконструкції, Глава Уряду нагадав, що за два роки в Україні відремонтовано й побудовано майже 7 тис. км доріг. Обсяг фінансування робіт збільшувався з року в рік. Цього року він становив 56 млрд грн.

«На наступний рік ми будемо пропонувати бюджет Дорожнього фонду не менше 75 млрд грн. Це дозволить збільшувати обсяг будівництва якісних доріг», – сказав Володимир Гройсман.