Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся у п’ятницю, 21 червня 2019 року із Тимчасовим повіреним у справах США Вільямом Тейлором. Під час зустрічі було обговорено широке коло питань щодо співпраці зі Сполученими Штатами Америки в економічній, політичній сферах та у сфері енергетики. Голова Верховної Ради привітав Вільяма Тейлора та зазначив, що дуже радий бачити його знову в Україні.

Голова Парламенту подякував США за стратегічну допомогу, яку Україна отримує від США, зокрема, за допомогу українській армії і флоту. «Нам було би дуже важко втримати російську агресію, якби не постійна тверда підтримка США як у міжнародному, так і у двосторонньому вимірі. І заключне рішення Палати представників про виділення Україні 700 мільйонів доларів стало черговим підтвердженням нашого стратегічного партнерства, - підкреслив А.Парубій. - Дуже важливо, що, в тому числі, Міністерство оборони вже виділило 250 мільйонів доларів для Збройних сил України, для Військово-морського флоту. Це дозволить нам суттєво укріпити український сектор безпеки, але це теж важливий символічний акт».

А.Парубій наголосив на «важливості фактору енергетики у гібридній агресії Росії, за допомогою якого Росія протягом десятиліть шантажувала сусідів». Голова Верховної Ради подякував за «дуже принципову позицію США у питанні санкцій щодо Північного потоку -2». За його словами, це подяка не лише від українського народу, а й від голів парламентів тих семи країн, що зверталися з листом до країн-членів Європейського Союзу і США проти будівництва цього проекту. «Країни Балтії, Польща, Україна і Молдова – всі ми тверді у переконанні, що Північний потік-2 – це спосіб політичного впливу на ЄС від Путіна», - сказав він і висловив сподівання, що позиція Сполучених Штатів Америки буде такою ж твердою, а комунікація стане ще кращою.

Голова Парламенту поінформував В.Тейлора про перебіг президентських виборів та наголосив, що вони пройшли на високому демократичному рівні. «Це наша велика перемога у проведенні виборів - на найвищому демократичному рівні. Нам було важливо показати, що Україна - це не Росія, перш за все, у цивілізаційному вимірі», - зазначив він і висловив переконання, що парламентські вибори також відбудуться за високими демократичними стандартами.

Ключовим завданням А.Парубій назвав збереження  напряму інтеграції України до ЄС і НАТО та захист реформ, які були проведені в останні роки.

Торкаючись нагальних питань парламентської роботи, Голова Верховної Ради прогнозує завершення розгляду виборчого кодексу до завершення сесії. «Це дуже масштабний кодекс, великий документ - один із фундаментальних для зміни процесу виборів на демократичний, який уніфікує вибори і до місцевих рад, і президента, і до парламенту. Одна із найпрогресивніших систем у Європі. Сподіваюся, що вдасться доробити до кінця сесії», - сказав він і додав, що після того на розгляд парламенту буде поставлено ще два законопроекти з безпекових питань, два для євроінтеграції, а також обов’язково про незаконне збагачення.  «Тільки у першому читанні. Наступне скликання буде змушене продовжити їх розгляд», - зауважив А.Парубій.

Своєю чергою, Тимчасовий повірений у справах США підтвердив тверду прихильність усієї Адміністрації Президента і Конгресу США і висловив радість щодо потужної підтримки, яка проявляється й у виділенні згаданих 700 млн дол. США, з яких 250 млн дол. для оборонних закупівель. «Конгрес пишається тим, що надає Україні ще більше підтримки, сильніше підтримує Україну, ніж інші установи у Вашингтоні», - зазначив В.Тейлор і повідомив, що тиск на будівництво Північного потоку-2 продовжується, зокрема і в Сенаті.