18 червня голова облдержадміністрації Валерій Коровій провів щотижневу апаратну нараду з керівниками департаментів та служб області.

В ході наради обговорено ряд питань, які стосуються основних аспектів життєдіяльності області.

Окрему увагу Валерій Коровій звернув на питанні домовленості із румунською стороною, щодо відпочинку та оздоровлення дітей з Вінниччини в Румунії: «Перебуваючи в Ясах з робочою поїздкою, нами досягнуто домовленостей, щодо відпочинку 80 дітей, не враховуючи супроводжуючих. Насправді це досить велика кількість, до того ж пропонують дуже гарні умови перебування. Наразі нам необхідно завершити всі юридичні процедури, що стосуються оформлення даного відпочинку дітей».

Ще одним важливим питанням, яке обговорено під час наради, стосувалось субсидій. Директор департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна зазначила: «По субсидіям наразі все стабільно. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року отримувачів субсидій на 10 тис більше. В переважній більшості це пов’язано це із розширенням повноважень комісій», - зазначила керівник.

Крім того, Наталя Заболотна повідомила, що видано розпорядження КМУ щодо компенсації на придбання житла пільговим категоріям, зокрема, у Вінницькій області 14 квартир буде придбано для членів сімей загиблих учасників бойових дій, а також УБД з числа інвалідів І-ІІ групи, 4 квартири для учасників бойових дій на території інших держав, 1 квартира – учаснику бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб і 1 квартира для учасника Революції Гідності. Загалом надходження становить майже 20,5 млн грн.

Проблемним залишається питання доріг, адже, через блокування деякими фірмами тендерів через антимонопольний комітет, ремонтні дороги не можуть продовжуватись. Наразі заблоковано 11 об’єктів. Що стосується місцевих доріг, то відсьогодні розпочинаються роботи в Крижопільському районі та на 2 мостах у Літинському районі області.