Економіка України може зростати вдвічі швидше за умови збереження темпів вже започаткованих реформ. Про це в ефірі телеканалу «Рівне 1» сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Глава Уряду сьогодні, 13 червня, відвідав Рівненську область і поспілкувався з місцевими журналістами.

«Зараз не можна згортати реформи – це важливо. Ми можемо зростати вдвічі швидше. І все, що дасть економіка, реінвестувати в життя людей», – зазначив Прем’єр-міністр.

Він наголосив, що обсяг зробленого – великий. Але попереду ще більший. «Я прийшов працювати в Уряд, мінімальна зарплата була 50 доларів, зараз 150 доларів. Це багато? Ні, мало. Мене можна за це критикувати? Так. Але я знаю, як зробити так, аби мінімальна зарплата була 300 доларів. Я знаю і роблю, – додав Глава Уряду. – Аналогічно із пенсіями. Я не пам’ятаю жодного українського Уряду, який би за півтора року зробив два перерахунки пенсій, причому один вже в автоматичному режимі. І я знаю, що мій борг перед людьми, які мають великий стаж, але свого часу отримували маленькі зарплати. Їм треба допомогти. І тут треба ще попрацювати».

Зміни, підкреслив Володимир Гройсман, відбуваються фундаментальні. «Приміром, дороги. Ми почали активно будувати дороги з 2017 року. За цей період ми побудували 6800 км доріг. За попередні 10 років сумарно побудували менше. Зараз це треба продовжувати. У нас є стратегія – об’єднати обласні центри між собою якісними дорогами. Стратегія розрахована на 5 років. Тож у нас є ще три роки, за які можна інвестувати кошти, аби і далі з’являлися нові шляхи, – сказав Прем’єр-міністр. – Мене можна критикувати за будь-що. Але я точно знаю, що всі мої дії лежать в площині стабільності, зростання і інвестування в життя людей».