Україна зацікавлена в ефективності і прозорості вітчизняного військово-промислового комплексу. І тут поєднання наших зусиль та досвіду нашого стратегічного партнера – США – є важливим. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Старшим радником США з питань реформування оборонно-промислового комплексу України Дональдом Вінтером. Пан Вінтер, у минулому міністр військово-морських сил США і керівник оборонних та аерокосмічних підприємств, має необхідний досвід і можливість сприяти ухваленню рішень щодо активізації двостороннього військово-технічного співробітництва та розміщення замовлень на українських оборонних підприємствах. Він призначений на посаду Старшого радника 28 травня – в рамках активної співпраці Пентагону з українським оборонним відомством. Одним із його стратегічних завдань є всебічна допомога у реформуванні державного концерну «Укроборонпром».

Зазначимо, що це вже другий візит чиновника до Україні. Перший – ознайомчий – відбувся у лютому поточного року. Тепер за планом мають відбутися більш предметні перемовини – передусім з урядовцями, керівництвом «Укроборонпрому» та керівництвом низки українських підприємств, що входять до концерну.

Вітаючи гостя, Прем’єр-міністр України відзначив, що реформа українського сектору оборони – один з фундаментальних пріоритетів Уряду, який є незмінним протягом останніх років. Україні, яка сьогодні фактично боронить східний кордон Європейського Союзу, вкрай важливо, аби вітчизняний ВПК повністю покривав критичні потреби Збройних Сил України та зміцнював свої позиції на міжнародному ринку озброєнь.

«Без сумніву у вас важлива роль, і ми зацікавлені в тому, аби об’єднати зусилля, знання і досвід, аби зробити український ВПК максимально ефективним», – сказав Володимир Гройсман.

«Я дуже радий бути в Україні. У мене важливе завдання. І для мене честь надавати сприяння тим, хто зараз на передньому краї і стримує агресію. Сподіваюся, я зможу використати свій досвід, а це 45 років праці на різних посадах, аби давати поради для розвитку і реформування оборонного сектору України, – зазначив у свою чергу Дональд Вінтер. – Україна може пишатися своєю історією і своїми технологіями – передусім в оборонно-промисловому комплексі».