Голова Українського Парламенту Андрій Парубій зустрівся з міжнародною делегацією, яка прибула для участі у VIII Національному Молитовному Сніданку України на чолі з конгресменом США від штату Мічіган Тімом Уолбергом 30 травня 2019 року. Він подякував гостям за багаторічну підтримку України з боку США у найважчі роки незалежності країни.

А.Парубій наголосив на важливості мати таких надійних партнерів, як Сполучені Штати Америки. «Ми маємо унікальний шанс матипідтримку і двох політичних сил США, і двох палат Конгресу, - сказав він і підкреслив: - Така підтримка для нас важлива і в оборонній сфері». За його словами, для українців «було дуже великим знаком, коли Конгрес визнав рішення про визнання Голодомору геноцидом українського народу, проголосував за резолюцію до п’ятої річниці Революції Гідності, і звичайно - з останніх рішень - про «Норд стрім 2»». «Росія веде гібридну війну проти всього цивілізованого світу, війну по всіх напрямках, і не лише танками, а й через енергетичну сферу, інформаційну, через кібератаки, - підкреслив політик. - Відповідь всього цивілізованого світу повинна бути системною - по всіх напрямках».

На переконання А.Парубія, у цивілізаційному протистоянні з Росією для України важлива підтримка з боку США як у сфері безпеки і оборони, так і у проведенні реформ. Голова Парламенту зазначив, що стратегічний напрямок розвитку України, незалежно від президентських чи парламентських виборів, залишиться незмінним, а також висловив сподівання, що США залишаться надійним партнером і союзником України і надалі.

Голова Верховної Ради повідомив, що демократичні перетворення в Україні включають в себе не лише проведення масштабних реформ, а й розширення та активізацію міжнародних зв’язків, зокрема, з Польщею, країнами Балтії, Грузією, Молдовою та іншими. «Ми відчуваємо велику відповідальність за цю місію. Проводимо активну політику з багатьма країнами, щоб протистояти мілітарній російській загрозі і реформувати країну», - сказав він і додав, що Україна є частиною вільного світу, але ще необхідно привести вітчизняне законодавство до законодавства країн ЄС і НАТО. 

А.Парубій звернувся до представників американського політикуму з проханням посилити санкції проти російських компаній, які беруть участь у реалізації проекту «Норд стрім-2». «Це ключове питання. Необхідна підтримка конгресу США», - наголосив він. 

Голова Верховної Ради також подякував гостям за участь у VIII Національному молитовному сніданку.

Своєю чергою, конгресмени подякували за гостинність та підтвердили подальшу підтримку України з боку США. «США без ніякого сумніву підтримає Україну, і зараз більше аніж колись. Ви показали приклад, як воювати з соціалізмом і комунізмом. Щоб ваш успіх став успіхом і для інших країн - прикладом такої країни, яка відстоює свої права і свободи», - наголосив Тім Уолберг. Він також зазначив, що Україна довела, що може керувати собою і давати більше можливостей своїм громадянам, а також приєднатися до решти цивілізованого світу. Він також висловив захопленість хоробрістю та силою характеру Голови Українського Парламенту А.Парубія. 

У зустрічі взяли участь: Павло Унгурян - народний депутат України, член депутатської фракції Політичної партії «Народний фронт», координатор Національного Молитовного Сніданку України, Тім Уолберг-Конгресмен США від штату Мічіган, Боб Макюен - Конгресмен США п’ятьох скликань, голова Ради з питань національної політики США, Даг Бьорлі - Керівник оргкомітету Президентського Національного Молитовного Сніданку США.