У вівторок, 14 травня 2019 року, одразу після розгляду Комітетом з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України зареєстрованих постанов про скасування голосування за Закон про мову Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» і невідкладно передав йогона підпис чинному Президенту України Петру Олексійовичу Порошенку. «Всі постанови відхилені, і це відкриває нам шлях до підписання цього Закону, - проголосив він. - Сьогодні історичний день. Переконаний, щоПрезидент України оперативно підпише його, і ще до кінця тижня текст Закону буде оприлюднено у Газеті «Голос України» та набуде чинності»..

«Закон про функціонування української мови, як державної підписано! – зазначив А.Парубій. - Ще з моменту реєстрації Законопроекту про функціонування української мови як державної ми спостерігали, наче всі сили пекла зібралися і робили все можливе, щоб цього не відбулося. Але вони зіткнулися звеликою волею українського народу. І вони побачили професійну і злагоджену роботу усієї команди, яка працювала у Верховній Раді України».

Голова Верховної Ради подякував усім авторам - всім, хто був долучений до написання цього закону - за титанічно проведену роботу. «Це була системна робота української команди, яка показала якісний і вагомий результат», - сказав він і окремо подякував громадським активістам за те, що були поруч, коли ухвалювався цей закон.

Водночас, Голова Українського Парламенту попередив тих, хто думають, що політична кон’юнктура змінилася, і погрожують судами: «Як тільки Ви задумаєте ревізіючи то закону про державну мову, чи декомунізацію, чи питання церкви – ви уповні відчуєте всю могутню волю і гнів українського народу! І я це говорю Вам не як Голова Верховної Ради, а як громадянин України Парубій Андрій».

«Ми не допустимо жодної ревізії всіх тих надбань, які зробив Український Парламент восьмого скликання», - наголосив він.