Чітке бачення проблеми і ефективне використання наявних коштів виходить сьогодні на перший план розвитку країни і кожного окремого регіону. Про це в ефірі телеканалу «Сігма» (Маріуполь) сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Сьогодні Глава Уряду відвідав Маріуполь. В рамках поїздки він обговорив проект допомоги школі №26, де працює наймолодший директор в Україні, відвідав оновлену дитячу діагностичну поліклініку, яка реконструйована коштом державного та місцевого бюджетів і відкриється завтра, 19 квітня, а також перевірив один з об’єктів підприємства «Вода Донбасу», яке реалізує спільну українсько-французьку програму оновлення водопостачання Маріуполя. Ця проблема десятки років була однією з найбільш актуальних для великого індустріального міста.

Глава Уряду наголосив, що будь-яка реформа реалізується краще тоді, коли центральна і місцева влада поєднують зусилля. Маріуполь в цьому контексті є одним із зразкових. Місто отримує як державні кошти – на реалізацію масштабних програм, так і нарощує власні можливості завдяки реформі децентралізації.

«Бюджет розвитку Маріуполя зріс в десятки разів і нині становить 1,5 млрд грн. Це колосальний ресурс. І добре, що міська влада правильно бачить майбутнє міста. Це дає можливість правильно розвиватися», - сказав Володимир Гройсман.