Масштабні роботи за підтримки Світового банку реконструкції та розвитку  розпочнуться  на очисних спорудах в Сабарові вже в травні 2019 року. Про це повідомив перший заступник голови ОДА Андрій Гижко.

Нагадаємо, що в області здійснюється реалізація спільного з Світовим банком реконструкції та розвитку проекту, в рамках якого планується провести комплексну модернізацію систем водопостачання та водовідведення м. Вінниці.

Угода, підписана наприкінці  минулого року, стане основою для розробки проектно-кошторисної та тендерної документації для реконструкції станції водопідготовки та насосної станції міста Вінниця та проведення тендерних процедур.

«Поки практичні роботи ще не розпочиналися, проте  вже  триває завершальна стадія остаточних розрахунків   і  погоджувальних процедур, тож вже в травні поточного року розпочнуться роботи в Сабарові безпосередньо на очисних спорудах, варто зазначити, що вони досить об’ємні.  За результатами міжнародного тендеру буде визначено найкращого підрядника для масштабних ремонтних робіт: заміни вузлів і агрегатів, які вийшли з ладу,відпрацювавши свій термін з 1965 року. Сума фінансування даного проекту - 20 млн. євро а термін виконання таких робіт – 2 роки»,- повідомив Андрій Гижко.