Церемонія підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Вінницьким національним медичним університетом імені Миколи Пирогова, Подільським регіональним центром онкології та корейською біотехнологічною компанією «WellMarkerBioCo» відбулася сьогодні, 4 березня, в Вінницькому національному медуніверситеті імені М.І. Пирогова.

Метою цієї Рамкової угоди про співробітництво є створення спільного науково-дослідного центру на базі Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова (ВНМУ).

Сторони домовилися співпрацювати для довгострокового та плідного сприяння дослідженням і розробкам та науковій діяльності з метою поліпшення здоров’я людини та покращення доступу до сучасного медичного обслуговування в Україні, Республіці Кореї та в світі.

Участь у зустрічі з нагоди церемонії підписання взяли представники делегації «WellMarkerBioCo», керівництво області та міста, науковці і медики.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій висловив сподівання на розвиток плідної співпраці усіх сторін Меморандуму.

«Ми живемо в історичний час, і наш шлях чимось подібний до того шляху, який пройшла Республіка Корея, коли саме середовище спонукає швидко рухатися і розвиватися. І коли ми сьогодні говоримо про необхідність створення такого центру, це має принципово важливе значення. Дозвольте Вас запевнити, що ті ініціативи, які беруть свій початок на Вінниччині -  приречені на успіх», – наголосив посадовець.

Варто зазначити, що корейська біотехнологічна компанія «WellMarkerBioCo» за сприяння Посольства Кореї в Україні провела низку переговорів із провідними науково-медичними закладами України.

За результатами переговорів прийнято рішення про створення в Україні спільного науково-дослідного центру на базі ВНМУ із залученням Подільського регіонального центру онкології.

Створений науково-дослідний центр стане унікальним для України, Східної Європи та країн СНД закладом, де буде організовано повний цикл досліджень, що мають на меті створення нових молекул майбутніх ліків для лікування раку. Планується організувати навчання науковців ВНМУ у Республіці Корея, забезпечити трансфер технологій, працевлаштувати близько двадцяти місцевих лікарів та науковців лише в перший рік його роботи.