Сьогодні, за участі голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія відбулось спільне засідання колегії департаментів міжнародного співробітництва та регіонального розвитку і агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації. Модератором засідання виступив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

На початку зустрічі Валерій Коровій вручив грамоти облдержадміністрації та обласної Ради керівникам профільних відділів райдержадміністрацій та міст області, а також фахівцям зазначених департаментів.

Звертаючись до присутніх учасників колегії очільник області акцентував увагу на основних показниках соціально-економічного розвитку Вінниччини, інвестиціях, впровадженні в регіоні медичної та освітньої реформ, а також розвитку промисловості та аграрної сфери.

«Динаміка приросту інвестицій у Вінницьку область складає плюс 41%, в структурі 60% - це машинне обладнання, в структурі між галузями понад 50% - сільське господарство. Зазначені показники були б неможливі, як би в регіоні не було забезпечено умови для здорової конкуренції, яка можлива лише у випадку невтручання влади у процес взаємодії конкурентних сил. Крім того Вінницька область є лідером по виконанню робіт будівельними організаціями власними силами. Ще одним викликом сьогодення стала необхідність створення нових робочих місць, адже питання трудової міграції постало досить гостро. З цією метою ми створили привабливий інвестиційний клімат і в області з’явились потужні підприємства, які створили сотні і тисячі робочих місць. І ми продовжуємо працювати в даному напрямку і залучати міжнародних інвесторів», - зазначив Валерій Коровій.

В свою чергу, щодо соціально-економічного розвитку та інвестицій у місті Вінниці розповів заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський.

«Нами розроблено ряд проектів, які об’єднані у стратегію розвитку Вінниці на наступні 10 років. Для їх реалізації ми вишуковуватимемо зовнішнє фінансування у міжнародних організаціях і стукатимемо у всі двері, адже вимогою часу є розбудова промисловості. Наразі ми продовжуємо співпрацю з компанією «HEAD». Окрім того, працюємо над завершенням робіт по лікарні швидкої допомоги, продовжується будівництво школи в мікрорайоні Поділля на 1 тис. 200 учнів. Ще одним важливим проектом є створення інноваційно-технологічного парку. Таким чином ми бачимо доцільність інвестувати гроші у створення простору, де люди, які мають ідеї будуть втілювати їх у мінімально життєздатний продукт, який потім можна буде пропонувати інвесторам і знову ж таки залучати інвестиції», - розповів Владислав Скальський.

В ході засідання Андрій Гижко наголосив: «Озвучені показники, особливо, що стосуються впровадження ряду реформ в Україні, зокрема, медичної та освітньої, а також залучення інвестицій, розвиток промисловості та сільського господарства дають змогу реально оцінити ті позитивні зміни, які відбулись протягом останніх декількох років. Сформовано чіткі пріоритети в роботі на 2019 рік, та й на подільший період - у вигляді Плану перспективного розвитку регіону до 2021 року. Переконаний, що лише спільні консолідовані дії забезпечать реалізацію усіх намічених завдань та досягнення ефективного результату».