Запроваджені за останні п’ять років зміни в усіх сферах життя України стали фундаментом нової держави, і зараз його потрібно захистити і активно продовжувати всі започатковані процеси. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час Форуму «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом».

Глава Уряду наголосив, що Україна протягом усієї своєї величної історії зазнавала різних періодів і переживала злети, трагедії та десятиліття втрачених через популізм і нерозуміння моменту можливостей. «Ми пройшли великі випробування, і наші предки боролися за те, аби ми мали велику честь будувати свою державу, – сказав Володимир Гройсман. – Але приходять моменти, коли ми маємо усвідомити особливу відповідальність за майбутнє і сьогодення нашої прекрасної держави».

Таким моментом, за словами Глави Уряду, став 2014 рік, який вимагав єдності і ухвалення важливих, у тому числі непопулярних рішень. «Ми збудували фундамент. Ми почали проводити децентралізацію, відкрили двері до ЄС, почали зміни в багатьох сферах – в освіті, медицині, інфраструктурі. Ми почали те, що має зробити Україну сильною», – наголосив Прем’єр-міністр.

Він зазначив, що майбутні п’ять років стануть можливістю забезпечити незворотність обраного шляху. «Наше місце – в ЄС та в НАТО. Наше місце – на мапі Європи. Як сильної, економічно потужної і незалежної держави. Чи можемо ми це зробити? Так. Ми знаємо, що потрібно зробити, як йти далі і як досягти перемоги. Що для цього потрібно? Наша єдність, підтримка людей. Це дасть можливість раз і назавжди стати успішними, – сказав Володимир Гройсман. – Це нам під силу. І це має бути справою життя кожного з нас. Давайте зробимо Україну сильною».