Сьогодні, 1 грудня, 163 військовослужбовці Національної гвардії України, з яких 130 служитимуть строкову службу, присягнули на вірність українському народові. Новобранці служитимуть у військових частинах Західного територіального управління Національної гвардії України, пройшовши курс молодого бійця та склавши військову присягу  у Калинівці, у військовій частині 3028.

Військовослужбовців Національної гвардії України з прийняттям військової присяги привітав голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій: «Це велика відповідальність, але і велика честь служити у військових частинах Національної гвардії України, зокрема, у Калинівському полку імені Івана Богуна, військовослужбовці якого залишилися вірними присязі, звільнивши у 2014 році Харківську облдержадміністрацію та припинивши розповсюдження сепаратизму Україною. Україна - мирна країна, але ми позбавлені ілюзії стосовно того, що хтось крім нас захищатиме нашу землю і наших дітей. Дякую батькам за виховання синів і дочок, які вступають на службу у Національну гвардію. Розумію вашу тривогу, але й розумію вашу гордість за дітей».

З вітальним словом до військовослужбовців, які склали присягу, також звернулися командир військової частини 3028 Богдан Вакулко, в.о. заступника командувача Західного теруправління Національної гвардії  Сергій Ховайло, а також мати військовослужбовця Інна Галущак.

Слова подяки за виховання дітей стосувалися і вінничанки Ольги Татарчук. Її син Олег Галанін також присягав на вірність українському народові та відзначився протягом двох місяців служби. Тож під час церемонії прийняття присяги командир військової частини 3028 Богдан Вакулко вручив матері Олега Галаніна подяку за виховання сина.

«Я переконана, що чоловік повинен служити, захищати Батьківщину, захищати своїх рідних, - зазначила Ольга Татарчук. – Сьогодні дуже зворушливий і урочистий день. Я пишаюся своїм сином і усіма хлопцями та дівчатами, які пішли служити і сьогодні складали присягу».