Світовий конгрес українців, як одне з найбільших об’єднань українців всього світу, є відданим справі підтримки України і того курсу реформ, який наразі проводить Уряд України. Про це сказав президент конгресу Павло Грод під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Глава Уряду привітав президента СКУ із призначенням на посаду і подякував його попереднику – Євгену Чолію - за плідні роки співпраці.

«У нас насправді родинні зв’язки, які ми будуємо довгі роки. Хочу запевнити, що ми готові до співробітництва в ім’я розвитку», - сказав Павло Грод.

«Ваша роль важлива, - сказав Володимир Гройсман. - Ми відчуваємо сьогодні партнерство СКУ. І я радий, що у нас є розуміння і готовність вирішувати будь-які питання».

Сторони обговорили поточну ситуацію в Україні – передусім з огляду на ті виклики, які постають. Нова хвиля агресії в бік нашої держави, зазначили представники СКУ, змушує мобілізуватися і донести світу всю інформацію про те, що відбувається і якою має бути відповідь.

Так само сторони торкнулися і питань економіки. Представники СКУ зазначили, що зараз важливо не тільки підтримувати українців за кордоном і допомагати Уряду створювати умови для повернення українців на батьківщину.

«Ми готові переконувати західний світ в тому, що Україна цікава для інвесторів і на неї можна дивитися з великою перспективою на майбутнє, - сказав екс-президент СКУ Євген Чолій.- Україна за останні роки зробила більше, аніж за минулі десятиліття. Хочу запевнити, що ми будемо і в громадах, і на форумах розповідати і пояснювати зміни в Україні. Тут ви можете розраховувати на нас».

Довідково 

Світовий конгрес українців є неприбутковою організацією української діаспори, яка була створена у 1967 році з метою координації діяльності усіх об’єднань українців, які перебувають за межами України. Підтримує зв’язки з українцями з інших країн. Метою організації є надання допомоги українському народові у боротьбі за державну незалежність. Штаб-квартира СКУ розташована в м. Торонто, Канада.