Обрана Урядом політика змін в ключових сферах життя країни вимагає впевненої ходи – без зайвих рухів і кидання з одного боку в інший. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись з колективом підприємства «Сквиратекс» (Київська область), що спеціалізується на виготовленні жіночого одягу, а також спеціального одягу для військових, поліції та інших служб. Глава Уряду відвідав підприємство в рамках своєї поїздки на Київщину.

Він наголосив, що більшість реформ – довготривалі. І не можна обіцяти людям, що «завтра буде все і одразу».

«Але для цього треба прийти. Про це треба говорити на підприємствах. Для всього потрібен час, - сказав Глава Уряду. - Ось сьогодні наші діти йдуть в нову школу. Через 12 років діти отримають нові можливості і нові знання. І важливо, аби ми не робили зайвих рухів – один шлях, потім інший. Треба вперто йти по тому шляху, який визначений».

Ключовий орієнтир, за словами Володимира Гройсмана, - розвиток економіки. Але цей процес вимагає залучення всіх – в першу чергу, промисловості, яка має відходити від давальницьких схем чи виробництва лише сировини і переходити на замкнені цикли, виробництво готової продукції і пропозиції ринку саме готових виробів. Як наголосив Глава Уряду, такий підхід дозволить вже у короткостроковій перспективі здійснити ще один важливий економічний прорив – загальмувати міграцію персоналу, яка є явищем світового масштабу.

«За чим люди їдуть? За копійкою, яка, звісно, не зайва. А що вони залишають? Сім’ї, дома, душу свою – адже переживають за дітей… Звісно, людей треба повертати. І підвищення зарплат, нехай трохи менше, ніж за кордоном, і питання освіти, і інші моменти – все це будемо вирішувати, - сказав Володимир Гройсман. – Якщо робити будь-яку справу сумлінно – вона важка. Мені так само непросто ламати систему, яка була побудована хтозна-як. Але я вірю, що це можливо».