Запроваджена Урядом реформа роботи Державної фіскальної служби в частині митних підрозділів, а також набір заходів із подолання тіньових оборудок на кордоні дали можливість інституційно змінювати роботу митної служби – в бік зменшення прямого контакту із службовцями і збільшення аналітичної складової. Про це в ефірі ТРК «Україна» сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Ми ще інституційно перебудовуємо роботу митної служби з точки зору аналітичної роботи. Дуже добре, що Парламент ухвалив закон про єдине митне вікно. І найголовніше: буквально нещодавно прийнято рішення – внаслідок публічного міжнародного тендеру ми вже закуповуємо сканери, які будуть сканувати кордони. Це буде означати, що приховати будь-який товар, або робити його пересорт стане набагато складніше і це все буде скануватись рентгеном і тут людський фактор буде мінімізований», - сказав Володимир Гройсман.

 Він нагадав, що прозорі торги по сканерах дозволили зекономити 600 млн грн, що склало половину заявлених коштів. «Ми на вірному шляху і будемо йти далі. Я готовий відкрити митницю для всіх служб, щоб вони один за одним дивились і не давали нікому, ні митнику, ні прикордоннику, ні поліцейському, ні працівнику Служби безпеки України, ні будь-кому іншому подивитись хоча би в кишеню, або в руки контрабандисту і взяти щось до себе в кишеню. Чим більше буде публічності, чим більше буде прозорості, чим більше буде відкритості, тим ближче ми будемо до якісної роботи і чесного результату», - наголосив Прем’єр-міністр.