Очищення кордону від проявів контрабанди та сприяння «сірому імпорту» є справою честі для всіх гілок влади, оскільки втрати держави від непрозорості на кордонах сягають мільярдів гривень. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час всеукраїнської селекторної наради з питань боротьби із контрабандними схемами на кордоні України.

«Митники, працівники прикордонної служби мають все для того, аби робити країну багатшою, а не виконувати функції, аби в країну «щось» заїжджало. Ви заробляєте тисячі чи мільйони, а держава втрачає мільярди. Треба всіх (корумпованих правоохоронців і митників) зібрати і зробити поїздку, аби подивилися в очі хлопцям на фронті. Тим хлопцям, які могли б мати краще оснащення, ніж мають сьогодні, внаслідок неефективних або, навіть, злочинних дій», - сказав Глава Уряду.

Він в черговий раз закликав усіх служити державі. «Не можете – пишіть заяви і звільняйтеся. А якщо можете – давайте об’єднуватися і робити справу, а не шукати пояснень. Треба буде вдосконалювати законодавство – будемо просити Парламент. Треба буде змінювати постанови Уряду – будемо змінювати постанови Уряду. Але це справа честі для всіх нас», - наголосив Володимир Гройсман.

Довідково

Всеукраїнська селекторна нарада пройшла в рамках виконання завдань започаткованої Урядом ініціативи «Україна без контрабанди». «Це не разова акція. Тиск зменшуватися не буде, - сказав Глава Уряду. - Ми ретельно проаналізуємо роботу митниць, рішення будуть жорсткими. Так просто нічого не минеться... Будемо вдосконалювати систему, аби механізми боротьби були більш ефективними. А також направимо до Парламенту зміни до законодавства, які передбачають криміналізацію (дій, що сприяють) контрабанди».