Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з Президентом Всесвітньої Ради Толерантності та Миру, членом Парламенту Об’єднаних Арабських Еміратів Ахмедом Аль-Джарваном та Надзвичайним і Повноважним Послом Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні Салемом Ахмедом Аль-Каабі.

А.Парубій, вітаючи гостей, зазначив, що для України дуже важлива співпраця з Об’єднаними Арабськими Еміратами, особливо на парламентському рівні. «Ми поважаємо міжпарламентську співпрацю і парламентську дипломатію», - сказав він і висловив сподівання на глибокий міжпарламентський діалог. «Парламентський діалог дозволить більше дізнатись про наші країни та вийти на тіснішу співпрацю у різних сферах, - наголосив Голова Парламенту і запросив Голову Федеральної Національної Ради Арабських Еміратів відвідати Україну.

Голова Верховної Ради поінформував представників ОАЕ про традицію підписання міжпарламентських угод, яка покращує і доповнює міжпарламентську співпрацю. А.Парубій запропонував підготувати і підписати такий документ між Україною і ОАЕ.

А.Парубій також розповів про ситуацію на сході країни і трагедію, що переживає український народ. «Російська Федерація веде політику не лише проти України, а й проти сусідів. Впевнений, що Путін несе загрозу усьому світу», - сказав він і висловився за підтримку санкцій проти Росії для збереження миру у світі.

Своєю чергою, Ахмед Аль-Джарван зазначив, що він представляє ОАЕ – «країну, яка виступає за мир і толерантність у всьому світі». Україна, за його словами, є також країною, що відстоює мир у всьому світі. «Ми пишаємося тим, що Україна займає позицію миру і толерантності», - зазначив він і додав, що сприятливі стосунки між обома країнами приведуть до підписання такої угоди. Він також позитивно оцінив динаміку економічних відносин після відміни віз між країнами.

На його переконання, «Всесвітня Рада Толерантності і миру може стати вікном, через який Україна зможе донести свої меседжі у світ». «У цьому контексті дуже важливим питанням є представлення народу України у цій організації», - сказав він.

Голова Верховної Ради запропонував делегувати до Всесвітньої Ради народного депутата України Ірину Сисоєнко, яка є головою групи дружби з Арабськими Еміратами для покращення контактів між парламентами. «Нас цікавить співпраця у сфері економіки. Україна має потужний потенціал і розробки у різних сферах, зокрема в енергетиці. Минулого року більше ста компаній представляли Україну в ОАЕ на виставці, - сказав він. – Ми зацікавлені у співпраці міжнародних організацій і більшій координації нашого союзу, який може стати таким майданчиком».