Голова Верховної Ради України А.Парубій під час офіційного візиту до Французької республіки провів зустріч з Головою Національних зборів Франції Франсуа де Ружі.

На початку зустрічі Голова Верховної Ради подякував Франсуа де Ружі за санкції, які Франція запровадила проти Російської Федерації.

“Для нас євроінтеграція є ключовим питанням міжнародної політики держави. На шляху євроінтеграції для нас важлива підтримка Франції, зокрема - в міжнародних організаціях”,- зазначив А.Парубій. В цьому контексті Голова Верховної Ради України звернув увагу Голови Національних зборів Франції, що повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи неможливе, допоки Російська Федерація не звільнить окуповані українські території.

“Будь-які спроби домовитися дипломатичним шляхом Путін розглядає, як слабкість. Тому загравати з агресором - дуже небезпечно”, - заявив Голова Верховної Ради.

А.Парубій зазначив, що Європейський союз заснований, у першу чергу, на спільності цінностей, а саме тому французькі колеги ставитимуть цінності вище за економічні інтереси.

Голова Верховної Ради України закликав представників французького бізнесу «відійти від участі у сумнівному і безперспективному проекті NordStream 2, а звернути свою увагу на український ринок». За словами А.Парубія, Український Парламент докладає максимум зусиль для поліпшення інвестиційного клімату в Україні.

“Ми готові сприяти приходу в Україну французьких інвестицій та підприємств”, - підкреслив А.Парубій і повідомив, що учора він підписав Постанову Верховної Ради України про ратифікацію договору про закупівлю партії військових гелікоптерів французького виробництва.