Україна сьогодні переживає історичний момент, коли майбутнє залежить виключно від дій та рішень влади, які можуть забезпечити або економічний прорив і зростання, або повернення назад і скочування у прірву. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час міжнародної конференції «Діалоги про майбутнє».

«В багатьох економіках світу багато змін вже позаду. У нас – багато ще попереду. Це виклики, і це можливості», - сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що внаслідок російської агресії Україна втратила частину економіки. Так само втрати спричинили застарілість систем управління, сировинна орієнтація економіки, її зарегульованість, значний ступінь корупції. «В таких умовах розраховувати на серйозні інвестиції неможливо. Тож зараз треба створювати якісне підгрунтя, аби інвестиції приходили. З огляду на це, хочу відзначити – у нас сьогодні історичний момент. Або йдемо далі, продовжуємо реформи і зміни, укріплюємо довіру всередині держави і зовнішнього світу, або відходимо назад у прірву», - додав Прем’єр-міністр.

Він наголосив, що ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд конституційною більшістю Парламенту – це шлях в бік реформ. Це фундаментальне рішення, цінність якого зможемо оцінити з часом – коли будуть реальні справи і рішення, наголосив Володимир Гройсман. «Я нагадаю. В цій залі ми запускали оновлений Верховний суд. Коли вітав суддів, казав їм фундаментальну річ. Я сказав: саме у вас є ключ від дверей, за якими справедливість. Зможемо відкрити ці двері - буде змінюватися держава», - зазначив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду підкреслив, що потенціал реалізувати задумане – є. Прогнозований ріст економіки в 5% - це цілком реальний показник, який можна досягти, якщо наполегливо працювати одразу по деяким напрямках.

«Чи є у нас загрози? Є! У вигляді популізму і безвідповідальної політики», - сказав Володимир Гройсман.

Протидією цим загрозам, на його думку, може стати оновлення влади – коли швидко накопичуватиметься критична маса людей, готових до перетворень, і створення повноцінного ринку, де інвестиції будуть працювати, а підприємці – реалізовувати свої можливості.

«Нам треба рухатись у чіткому напрямку економічного розвитку без популізму. План змін є, ми будемо його виконувати», - сказав Глава Уряду.