Президент Петро Порошенко в інтерв’ю іспанському виданню «El País» розповів про зустріч з новопризначеним Прем’єр-міністром Іспанії  Педро Санчесом та питання, на яких вони зосередились під час переговорів.

«Дуже символічно, що Україна є першою країною, яку приймає новий Глава Уряду. Ми обговорили дуже важливі питання на найближче майбутнє. Перше – це підтримка Іспанією європейських прагнень України»,  - зауважив Петро Порошенко.

Глава Української держави зазначив: «Цього року відзначається 40 років ухвалення Конституції в Іспанії. За цей час Іспанія успішно інтегрувалася до Європейського Союзу та отримала вигоду від підтримки ЄС у проведенні демократичних реформ. Ми хочемо вчитися у Іспанії. Другий момент полягає в чіткій підтримці новим Прем'єр-міністром сильної України та підтримці Україною єдності Іспанії, відкидаючи будь-який сепаратизм».

Петро Порошенко також відповів на запитання чи буде продовжена підтримка іспанського Уряду у боротьбі України проти російських дій, як це відбувалось за переднього кабінету. «Без сумніву, це є меседж, який нам передали сьогодні. Так само, як ми підтримуємо єдність Іспанії, Глава Уряду підтримує територіальну цілісність України, зокрема відмову визнати незаконну анексію Криму та захистити територіальну єдність моєї країни на Сході. Ми досягаємо дуже ефективної координації та взаєморозуміння, я дуже задоволений зустріччю з новим Главою Уряду», - наголосив він.

«Ми впевнені, що Іспанія та всі інші країни Європейського Союзу і надалі підтримуватимуть нас у нашому проханні про виведення російських військ та артилерії зі східної України та звільнення заручників. Ми не можемо ігнорувати цю агресію», - підкреслив Президент.

Глава держави також відзначив дії іспанської сторони щодо арешту у 2015 році вісьмох іспанців після повернення зі Сходу України, де вони воювали на проросійському боці. «Хочу подякувати іспанському Уряду за співпрацю у цьому питанні. Ці ультра націоналісти прибули в Україну нелегально, щоб убивати невинних українців. Це неприпустимо, це є злочином. Росія відправляє снайперів, які щоденно вбивають українців – як військових, так і цивільних осіб. Неважливо, що ці злочинці мають іспанський паспорт. Вони залишаються злочинцями. Я дуже задоволений тим, як іспанська влада розслідувала цю справу», - наголосив він.