Саме так голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій прокоментував ситуацію щодо організації та проведення ремонтних робіт на автошляхах області під час візиту Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана на Вінниччину з метою інспектування ремонту автошляхів  країни.

Слід відзначити, що першого січня 2018 запрацював Державний  дорожний фонд. Основні дві задачі, які має виконати цей фонд: гарантувати розширення фінансування автошляхової галузі в цілому та покращити фінансування ремонту місцевих доріг. Фонд наповнюється за рахунок акцизних зборів та мит від нафтопродуктів, палива та автомобілів. Розподіл здійснюється таким чином: 60% на ремонт та утримання доріг державного значення, 35% - на дороги місцевого значення і 5% - на  безпека руху.

 За словами очільника Вінниччини, на наступний рік область розраховує на 1 млрд грн. «Це дає нам можливість формувати чітки плани на наступний рік та співпрацювати з місцевими бюджетами».

Валерій Коровій також зазначив, що в області налагоджена тісна співпраця з районними державними організаціями,  органами місцевого самоврядування та представниками територіальних громад. Саме така плідна і тісна співпраця дає можливість визначити основні  пріоритетні завдання у проведенні ремонту автошляхів області.