Президент Петро Порошенко поставив завдання ввести в експлуатацію першу чергу комплексу полігону «Широкий Лан» восени цього року.

«За термін менше ніж рік побудовано те, що ви бачите сьогодні. Я ставлю завдання щоб цієї осені перша черга цього комплексу полігону «Широкий Лан» була введена в експлуатацію»,  - сказав Петро Порошенко під час відвідування полігону та ознайомлення з ходом будівельних робіт в рамках робочої поїздки до Миколаївської області.

Глава держави подякував всім, хто доклав зусиль до реалізації цього проекту. «Ви бачите, що тут не гірше ніж «Яворів» (полігон – ред.). Тільки «Яворів» будували десятки років, а «Широкий Лан» будували рік», - додав він

Президент також наголосив, що кожна копійка на будівництво витрачалась через систему ProZorro, а   якість будівництва приймається відповідальними особами Збройних Сил.

«Все буде присвячено підвищенню боєздатності підрозділів і частин, які тут будуть проходити службу», - підкреслив Петро Порошенко.

«Як-то кажуть це наша відповідь зрадофілам. Ви пам’ятаєте, що звідси, з «Широкого Лану» були дуже популярні фото, особливо з наметом, дорога до якого була заповнена талою водою і з підписом: «все пропало». Ось це відповідь Збройних Сил України, Міністерства оборони всепропальщикам», - зазначивПрезидент.

За словами Глави держави, ще в минулому році «тут було чисте поле». «За один рік, ви бачите збудовано 11 казарм. Казарм, кожна з яких здатна прийняти дві роти. Абсолютно якісно забезпечені побутові потреби»,  - розповів Петро Порошенко.

Він зауважив також, що далеко не всі країни НАТО мають такі умови для військовослужбовців, які створюються на полігоні «Широкий Лан».

«Це абсолютно нові підходи, бо одночасно будується велика їдальня, вирішено питання тепло-, енерго-, водопостачання. Військовослужбовець на полігоні зможе прийняти душ, випрати обмундирування, будуть забезпечені всі необхідні побутові умови»,  - зазначив Президент та додав, що ще два тижні тому на місці нової їдальні був лише каркас. Він висловив сподівання, що тут вже буде застосована нова система харчування військових ЗСУ.

Глава держави зауважив, що також створюються умови для якісного відпочинку військовослужбовців, які проходитимуть тут службу. Крім того, будується бетонна дорога.