Сьогодні, під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, за участю працівників управління інформаційних технологій апарату облдержадміністрації, відбулась нарада з заступниками голів райдержадміністрацій з питань інформатизації. Нарада проводилась в режимі відеоконференції.

На нараді розглядались питання щодо: побудови мережі передачі даних у медичних закладах області, модернізації та уніфікації офіційних веб-сайтів райдержадміністрацій, стану прийняття та реалізації районних програм інформатизації, проведення моніторингу стану розвитку широкосмугового доступу до мережі Інтернет на місцевому рівні та інші.

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко зазначив: «Впровадження інформаційних технологій в управлінську діяльність набуває все більшого розвитку. Світ широко використовує інформаційні технології в різних сферах діяльності. На сьогодні медицина може стати базовою для розвитку інформаційних технологій. Зокрема, інструменти телемедицини дозволять забезпечити якісне обслуговування населення, особливо у сільській місцевості».

Питання модернізації та уніфікації офіційних веб-сайтів райдержадміністрацій, відповідно до вимог законодавства, також є важливим на даний час. Як зазначив начальник управління інформаційних технологій Ігор Солоненко, офіційні веб-сайти райдержадміністрацій є не тільки своєрідною візитівкою, а й основним джерелом інформації про діяльність місцевих органів влади, про події та заходи, які відбуваються в районах.

Також під час наради проведено відповідні консультації щодо розробки проектів у сфері інформатизації, розвитку широкосмугового доступу до мережі Інтернет на місцевому рівні тощо, надано відповідну методичну допомогу з даних питань.