Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ Георгієм Церетелі.

Глава держави подякував Президенту ПА ОБСЄ за підтримку асамблеєю України у боротьбі з російською агресією шляхом ухвалення важливих резолюцій. «Голос Парламентської асамблеї ОБСЄ є дуже важливим у наших спільних зусиллях зупинити агресора», - наголосив Президент України.

Співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та необхідні першочергові кроки з метою досягнення прогресу у мирному врегулюванні, зокрема ініціативу з розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Наголошено на необхідності продовження санкцій проти РФ до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Глава держави закликав ПА ОБСЄ продовжувати зусилля задля звільнення з російських тюрем українських політв’язнів, а також українських заручників.

Окремо наголошено на важливій ролі ПА ОБСЄ у контексті вшанування 85-х роковин Голодомору, зокрема визнання національними парламентами Голодомору геноцидом українського народу.

Були обговорені шляхи допомоги внутрішньо переміщеним особам та відродження українського Донбасу. У цьому зв’язку Глава держави запропонував ініціативу, щоб кожна країна ЄС підготувала цільову програму шефства над окремими містами українського Донбасу, сприяючи їхньому відродженню та відновленню інфраструктури.

Георгій Церетелі поділився враженнями від відвідання Донбасу та подякував українській делегації у ПА ОБСЄ.