Уряд України сконцентрований на проведенні реформ, передусім в економічній сфері, а також рішуче налаштований продовжувати конструктивний діалог з міжнародними партнерами, в тому числі з Міжнародним валютним фондом. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з членами Наглядової ради «Ялтинської європейської стратегії» (YES). Велика делегація YES знаходиться в Україні з метою підготовки ювілейної – 15-ї щорічної конференції, яка запланована на вересень поточного року.

Глава Уряду проінформував співрозмовників про поточну економічну ситуацію в Україні. «Ми сконцентровані на реформах – економіка, державний сектор, децентралізація, реформа державної служби», - сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що ключовий орієнтир роботи - потужний економічний ріст, який дозволить не тільки реалізувати потенціал України, а й стане запорукою ефективного розв’язання проблеми боргового навантаження на систему державних фінансів.

«Ми продовжуємо співпрацю з МВФ. І в цьому контексті ми очікуємо на ухвалення законодавства щодо роботи Антикорупційного суду. Це буде сигналом того, що Україна налаштована рішуче в боротьбі з корупцією», - сказав Прем’єр-міністр.

Так само безумовним є продовження реформ в енергосекторі, передусім в контексті енергозаощадження, формування прозорого ринку газу та розвитку власного видобутку газу, а також в секторі держкомпаній, де запроваджуються нові принципи управління і йде формування незалежних наглядових рад.

Члени Наглядової ради YES запросили Главу Уряду взяти участь у вересневій конференції і висловили готовність і надалі підтримувати Україну.