Під час зустрічі Першого віце-спікера Ірини Геращенко із представниками делегації Королівства Норвегія на чолі із Державним секретарем Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія Аудуном Халворсеном було обговорено широке коло питань двосторонньої співпраці.
Ірина Геращенко підкреслила, що незважаючи на напружену безпекову ситуацію на Донбасі і окупацію АР Крим Російською Федерацією, Україна залишається відданою зобов’язанням та поступово впроваджує необхідні зміни у  пенсійній, медичній, енергетичнійосвітній галузі та у сфері протидії корупції
Перший заступник Голови Верховної Ради України поінформувала, що 18 січня ц.р. Верховна Рада ухвалила новий закон про приватизацію державного майна, яким запроваджено суттєві прозорі зміни до процесу приватизації. Також І. Геращенко зауважила, що цієї сесії Україна продовжить працювати у сфері протидії корупції, а закон про створення Антикорупційного суду буде ухвалений у червні.
Інформуючи про плани Українського парламенту, політик повідомила, що до кінця цієї сесії Верховна Рада України має ухвалити Проект Закону «Про національну безпеку України» №8068 від 28.02.2018, який передбачає імплементацію стандартів НАТО у сфері безпеки та оборони. Обговорюючи питання співпраці Україна-НАТО, І.Геращенко наголосила,  що Україна покладає значні очікування на Саміт НАТО, який відбудеться в Брюсселі у липні 2018 року. Вона також висловила сподівання, що найближчим часом до Парламенту буде поданий законопроект про гуманітарне розмінування та протимінну діяльність. За її словами, нині 7 тис. кв. км ділянки залишається замінованою на Донбасі, що своєю чергою несе загрозу для життя цивільних, зокрема й дітей. Політик подякувала за допомогу та увагу Норвегії в питаннях розмінування. 
І.Геращенко звернула увагу на безпеку реалізації проекту «Північний Потік-2». Політик підкреслила, що це виключно політичний проект Росії, який підірве економіку України та дозволить РФ шантажувати країни ЄС. Під час зустрічі сторони обговорили питання протидії гібридним методам війни РФ.
Особливої уваги на зустрічі було надано поточній безпековій гуманітарній та екологічній ситуації на Донбасі. Ірина Геращенко  зауважила, що сьогодні на Донбасі знаходиться 35 непрацюючих шахт, більшість з яких затоплені. Політик наголосила,  що повне затоплення цих шахт, зокрема й шахти «Юнком» може призвести до радіаційної катастрофи, проте РФ відмовляється надавати доступ міжнародним фахівцям для проведення моніторингу та здійснення необхідних заходів із відкачування вод. 
І.Геращенко наголосила, що пріоритетним питанням для України залишається запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі.
Представник гуманітарної підгрупи ТКГ Ірина Геращенко поінформувала Аудуна Халворсена про відсутність прогресу у питаннях запровадження тристороннього механізму з пошуку зниклих безвісти на Донбасі та звільнення заручників. 
Своєю чергою, Аудун Халворсен повідомив, що Норвегія залишається відданим партнером України на шляху її європейських та євроатлантичних прагнень. Державний секретар Міністерства закордонних справ Норвегії відзначив високу активність двостороннього партнерства, зокрема у сфері політичного діалогу. А. Халворсен повідомив, що восени Міністр закордонних справ Норвегії пані Іне Еріксен Сьорейде та Голова норвезького Стортингу (спікер Парламенту) пані Тоне Вілхелмсен Трьоен перебуватимуть із візитом у Києві. Також під час зустрічі сторони торкнулися питання гендерноі рівності. Перший віце-спікер розповіла про успіхи у впровадженні гендерної рівностіборотьбу з гендерними стереотипами та про роботу МФО «Рівні можливості».