Сьогодні, 9 травня, на Європейській площі відбулося урочисте покладання квітів та вінків до Меморіалу Слави та пам'ятника Героям Небесної Сотні й воїнам АТО з нагоди відзначення на Вінниччині Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (1939-1945).

В урочистому покладанні взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, міський голова міста Вінниці Сергій Моргунов, ветерани Другої світової війни, військовослужбовці Збройних сил України, учасники антитерористичної операції на сході України, духовенство, мешканці та гості міста, представники організацій громадянського суспільства та засобів масової інформації області.

Взвод Почесної варти командування Повітряних Сил у супроводі військового оркестру пройшов урочистим маршем по Європейській площі, віддаючи шану полеглим у ході Другої світової війни 1939-1945 років та всім тим, хто загинув за Україну.

В рамках відзначення на Вінниччині Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (1939-1945) у Центральному парку культури та відпочинку відбувся Фестиваль польової кухні.