Урочистості з нагоди чергової річниці із дня створення військової частини 3008 Національної гвардії України, що дислокується у місті Вінниця, відбулися сьогодні, 7 травня, у приміщенні МПМ «Зоря».

Військовослужбовців та ветеранів частини зі святом вітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник начальника Західного територіального управління Національної гвардії України з громадської безпеки Валерій Смолов, заступник Вінницького міського голови Сергій Тимощук, керівники силових структур області, колеги та друзі гвардійців.

Відкриваючи урочисте зібрання, командир військової частини 3008 Сергій Мамченко відзначив, що за час свого існування підрозділ пройшов значний бойовий шлях, а з 2014 року виконує завдання на Сході держави. «Так склалося, що військова частина була створена 9 травня, в День Перемоги, тому особовий склад частини зобов’язаний завжди досягати перемоги і бути гідним цієї дати», - підкреслив Сергій Мамченко.

Зі словами подяки та вітань звернувся до гвардійців голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

«Військова частина 3008 однією з перших прийняла виклик сепаратизму, який розпочинався на Сході України. Дуже непросто було в той час зрозуміти, що потрібно виконувати обов’язок зі зброєю в руках. Ці важкі 4 роки змінили наше уявлення про нашу власну причетність до долі країни. Ми, як ніколи, зрозуміли, що ніхто, окрім нас, українців, не буде захищати нашу землю, наш народ, наші сімї і наших дітей. Ніхто не буде розвивати нашу країну, окрім нас самих. Тому дуже важливо крок за кроком рухатися вперед, будувати нову, сучасну, демократичну українську державу», - наголосив Валерій Коровій.

Під час урочистостей окремі військовослужбовці частини були нагороджені відомчими відзнаками, Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради, грамотами Вінницької міської ради та грошовими винагородами.

Хвилиною мовчання гвардійці вшанували пам'ять загиблих побратимів, а сім’ї полеглих військових отримали від керівників області та міста матеріальну допомогу.