Сьогодні на нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Івасюка обговорили організаційні питання щодо роботи ліцею. Участь у нараді взяли в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Буняк, в.о. директора комунального закладу «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді» Віталій Козаченко та ректор ВНТУ Володимир Грабко. На позачерговій 31 сесії обласної Ради депутати прийняли рішення про створення на базі Вінницького національного технічного університету комунального закладу «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді».

На початку зустрічі Ігор Івасюк зазначив, що відкриття вказаного закладу – це без перебільшення історична подія в області, яка буде мати велике практичне втілення та значення для нашої талановитої молоді. Адже, новий заклад дозволить всім талановитим дітям нашої області, і головне дітям із сільських шкіл, отримати якісні знання, а в подальшому і гарну освіту. Ми маємо зробити все можливе для реалізації цього проекту. Я впевнений, що цей проект «приречений на успіх» і нам вдасться організувати відкриття на високому організаційному рівні та в подальшому забезпечити його успішне функціонування.

В свою чергу, Володимир Буняк запевнив, що Департаментом освіти і науки облдержадміністрації буде надано всебічну допомогу та підтримку щодо організаційних питань відкриття закладу. Для навчання ліцеїстів закуплять сучасне мультимедійне обладнання та облаштують кабінети за останнім словом техніки. Адже, інвестиція в дитячий інтелект – найкраща інвестиція в наше майбутнє.

До ліцею зможуть потрапити  учні нинішніх 8–10-х класів, а з наступного навчального року і 11-их. Заклад стане конкурентом для Вінницької міської фізико-математичної гімназії № 17 та Вінницького технічного ліцею, які традиційно готують сильних математиків. Тим часом у області немає жодного класу із поглибленим вивченням точних наук. Тому новий заклад заповнить цю прогалину і дозволить дітям із сільських шкіл отримати якісні знання, а в подальшому – гарну освіту.

Крім питань стосовно матеріально-технічного забезпечення ліцею учасниками наради обговорено питання особливостей проживання та навчання майбутніх ліцеїстів, підбору кадрів та формування штатного розпису тощо. Особливу увагу при цьому акцентовано на максимальне стимулювання працівників майбутнього закладу.

Довідка. Для створення у Вінниці комунального закладу «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді» цього року було підписано Меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією, «Вінницьким Бізнес Клубом» та Вінницьким національним технічним університетом.