4 травня в приміщенні Вінницької міської ради відбулось підписання Меморандуму про порозуміння між компанією «HEAD», в особі голови «HEAD Group» Йогана Еліаша, Вінницькою обласною державною адміністрацією, в особі голови ОДА Валерія Коровія, Вінницькою міською радою, в особі Вінницького міського голови Сергія Моргунова та Комунальним підприємством «Вінницький муніципальний центр інновацій», в особі його директора Василя Гошовського.

В офіційному заході також взяли участь головний операційний директор «HEAD Group» Джеральд Скробанек, директор Офісу із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest), головний інвестиційний радник Прем'єр-міністра України Даніель Білак, заступник директора UkraineInvest Уляна Хром’як, заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський та директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко.

Компанія «HEAD» – провідний виробник спортивного спорядження у світі, який охоплює три основні спортивні напрямки: зимові види спорту, ракеткові види спорту, дайвінг та плавання.

Відповідно до Меморандуму компанія «HEAD» має намір реалізувати Проект, зокрема в сфері підготовки кваліфікованих кадрів, створення нових робочих місць у місті Вінниця та розвитку промисловості з високою доданою вартістю.

По завершенню урочистої церемонії підписання, Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив:

«Місто Вінниця та Вінницька облдержадміністрація досить серйозно працюють над всіма питаннями, пов’язаними з інвестиційною привабливістю регіону. Підписання сьогоднішнього Меморандуму – це результат спільної роботи команди області, міста та Офісу із залучення та підтримки інвестицій. Компанія «HEAD» – дуже потужна та серйозна компанія, яка має світове визнання у сфері виробництва спортивного спорядження. Це унікальна подія – момент появи компанії в Україні. Маю надію, що ця співпраця буде продовжуватись конкретними справами. Наша команда буде все робити для того, щоб інвесторам було комфортно вести бізнес та створювати нові робочі місця у Вінниці».

Водночас, голова облдержадміністрації Валерій Коровій висловив переконання, що реалізація Проекту становитиме значний внесок у розвиток економіки не тільки Вінниччини, а й України.

«Сьогодні дійсно історичний день, ми дуже чекали на нього. Це один із перших кроків в новій стратегії, яка реалізовується міською радою та облдержадміністрацією по диверсифікації економічного потенціалу Вінницької області, створенню висококваліфікованих робочих місць та високотехнологічного виробництва. Для нас дуже важливим є те, що ми, фактично, відкриваємо нову сторінку в напрямку розвитку міста Вінниці та Вінницької області. Хотів би подякувати нашим партнерам за конструктивне проведення першої фази перемовин. Я переконаний, що наш проект приречений на успіх!», - наголосив очільник регіону.

В свою чергу, голова «HEAD Group» Йоган Еліаш зазначив:

«Ми відвідали дуже багато країн в пошуках найкращого місця для реалізації нашого проекту. Після довгого пошуку ми зрозуміли, що Вінниця – найкраще місце для цього. Ми бачимо величезний потенціал у ваших людях та в надзвичайно сприятливому розташуванні вашого регіону. А ще ми відчуваємо себе тут дуже бажаними гостями».

Наостанок, директор Офісу із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest) Даніель Білак висловив переконання, що залучення інвестора, такого як HEAD, дуже важливе для України. Це створює не тільки високу вартість виробництва та робочих місць, а й допомагає асоціювати Україну як привабливе інвестиційне місце для відомих світових брендів.