«Зовсім скоро ми відзначимо 30-ту річницю незалежності України. Це великий і дуже важливий день. Не просто великий парад, великий концерт, великий салют. Це можливість зрозуміти чого ми навчилися за роки незалежності і чого маємо навчитись, аби ніколи її не втратити. Саме цьому присвячено святкування 30-річчя незалежності України. 10 основних заходів, 10 ключових здобутків, 10 важливих висновків – разом 30 років незалежності і одна мрія на наступні роки. Боротьба за незалежність тривала не один день, тож і не один день ми будемо відзначати перемогу у цій боротьбі», - зазначив Президент.
 
Він повідомив, що за тиждень до Дня незалежності і вперше в історії в Україну потрапить оригінал Конституції Пилипа Орлика.
«Всі громадяни, починаючи з 16-го серпня, зможуть побачити оригінал у Софіївському соборі. Пам’ятка нашого права, написана понад 300 років тому і пам’ятка нашої архітектури, збудована понад 1000 років тому – це пам’ятка нашого народу. Історія нашої державності має багатовікову історію. 30 років тому вона не почалася, вона відновилась і ми маємо добре вивчити її уроки, аби вона збереглася у наступні 30, 300 і 1000 років», - наголосив Зеленський.
 
Президент додав, що 22 серпня будуть вшановані ті, завдяки кому українська державність збереглася у 2014 році, – учасники бойових дій на Донбасі.
«Це наші ветерани, добровольці, медики, волонтери – всі. Всі, хто захищали країну, ризикуючи власним життям і родини тих, хто захистив Україну, віддавши своє життя», - підкреслив Президент.