Вже декілька років в Україні йде дійсно велика освітня реформа – створення мережі опорних шкіл, із сучасними комп’ютерними класами, швидкісним Wi-Fi, професійними спортивними майданчиками. До цих шкіл будуть вести рівні дороги і ходити спеціальні автобуси. Лідером в організації опорних шкіл сьогодні є Кіровоградська область. Тут вже працює 80 опорних шкіл та 196 філій. Школярів підвозять 79 нових автобусів, закуплене нове навчальне обладнання, а інтернет «літає» зі швидкістю 100 Мбіт/с. Школи є інклюзивними і діти з інвалідністю мають рівні можливості для навчання.
Завдяки новому підходу до освіти, Кіровоградська область увійшла до п’ятірки областей за кількістю переможців конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, збільшилася кількість переможців олімпіад. А за національними результатами ЗНО Кіровоградщина перемістилися з останньої п'ятірки до середини рейтингу.
Запит на якісну освіту буде щороку зростати у цьому новому високотехнологічному світі. Цивілізаційну перевагу країн будуть визначати не викопні ресурси, а інтелектуальні.
Завдання Уряду України на найближчі роки – створити таку систему освіти, щоб українські діти могли успішно вступати в національні або європейські виші, незалежно від того, яку школу вони завершили.
Це євроінтеграція!
Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут https://association4u.in.ua/
Мета інформаційної кампанії #EUКраїна, яка проходить з ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, за підтримки Представництва ЄС в Україні European Union in Ukraine та проєкту ЄС Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах і змінюють на краще життя українців.