Захід організовано Студентською Радою Вінниччини за підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА, Департаменту гуманітарної політики ОВА та обласної військової адміністрації.

У Форумі взяли участь представники студентського самоврядування регіону, а також навчальних закладів та профільних департаментів обласної військової адміністрації.  

Поспілкувалася з учасниками та учасницями заходу, а також передала вітання від Начальника ОВА Сергія Борзова його Перший заступник Наталя Заболотна.

Вона підкреслила, що студентське самоврядування – це одна із важливих форм участі молоді у прийнятті рішень. Це можливість отримати навички та компетенції, які можна буде використовувати після завершення навчання у «дорослому» житті.

«Лідерські якості, менеджерські здібності, вміння формувати команду, втілення проєктів – усе це можна набути у студентському самоврядуванні.  Щиро бажаю, аби після цього заходу студенти були сповнені ідеями, планами на майбутнє, сміливими мріями та цілями. Тому що саме для цього і дана молодість. А ми обіцяємо надавати підтримку в реалізації ваших задумів та проєктів». - підкреслила Наталя Заболотна.

У форматі панельних дискусій присутні обговорили актуальні питання, що найбільше цікавлять студентство.

Зокрема, ректори університетів та директори інститутів розповіли про  виклики, які доводиться долати в освітньому середовищі в умовах воєнного стану.

У свою чергу, керівники закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти окреслили основні тенденції функціонування цієї сфери, розповіли про допомогу військовим, участь активних студентів у обласних заходах та здатність молоді творити зміни.

Під час заходу представники департаментів обласної військової адміністрації надали відповіді на запитання щодо перспектив розвитку студентства Вінниччини, а також ознайомили з роботою структурних підрозділів ОВА.

Зокрема, заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Альона Лавровська розповіла про особливості інформаційного простору, оперативне інформування населення регіону через комунікаційні ресурси обласної військової адміністрації.

Також посадовиця розповіла про видавництво книг за кошти обласного бюджету, зокрема, таких видань як «Книга Пам’яті України. Вінницька область» та «Голоси правди та справедливості. Спогади та свідчення очевидців про Голодомор - геноцид 1932 – 1933 рр. на Вінниччині», а також про започаткування видавництва книг про героїв Вінницької області.

Під час Форуму учасники та учасниці також дізналися про роботу інших департаментів обласної військової адміністрації. Зокрема, отримали важливу інформацію про сучасну молодіжну політику, особливості змін в освіті, в тому числі й медичної. Також вичерпною була інформація про можливості співпраці студентства з іноземними фондами, громадськими організаціями та об’єднаннями.

Окрему увагу приділили й особливостям працевлаштування молоді та актуальним запитам на ринку праці.

Після завершення Форуму присутні були сповнені приємними враженнями від спілкування.

Попереду – більше!